Sør-Trøndelag

Kurs:Bevaring og bruk av bygde og grønne kulturmiljøer

Vår kulturarv består av en rikdom og et mangfold av bygninger, hager og parker.Hagavik kysthospital i april 1927. Foto: Riksarkivet/Atelier K.K
Hvordan skal vi ta vare på det bygde, det grønne og helheten når det stilles nye brukerkrav eller skal tilrettelegges for ny bruk?

Nord-Trøndelag og Den trønderske er blitt én avdeling

Onsdag 14. februar ble også Fortidsminneforeningen samlet i ett Trøndelag: F.v. tidligere styreleder Kolbein Dahle i NT-avdeling, hovedstyrets leder Margrethe C. Stang og DTAs styreleder Johan Helberg.
Den trønderske avdeling dekker nå hele det nye fylket Trøndelag, med ti lokallag og elleve eiendommer.

Anders Bjørlykke: M. Thams & Co og Verdensutstillingen i Paris i 1889.

Anders Bjørlykke, ansatt i arkitektfirma og meget aktiv medlem av Fortidsminneforeningen i Trondheim, er Norges fremste ekspert på industrieventyret M. Thams & Co . Hør ham i Trondheim 22.november.

Ny praktbok om trønderlåna lansert

Tre fornøyde forfattere: Kolbein Dahle (t.v.), Eir Ragna Grytli og Dag Nilsen.
Boklanseringen omtales som et bidrag til sammenslåingen av trøndelagsfylkene og dermed også våre to trønder-avdelinger.

Haustferietilbod på Steinvikholm: "Olav Engelbrektssons Ridderskole"

Vi i Fortidsminneforeningen - Den trønderske avdeling har gleda av å invitere born i alderen 9 - 12 år til vakre Steinvikholmen i haustferien!

Fantasier om Det fjerne Østen

Det kinesiske kabinett i Stiftsgården er under restaurering, og ligg til grunn for føredraget i Trondheims offisielle kongebustad.
Torsdag 21. september kl. 18:00 er Munkegata 23 (betre kjend som Stiftsgården) staden å vere, då vi i samarbeid Nordenfjeldske kunstindustrimuseum og Statsbygg har vi gleda å invitere til temakveld!

Nordisk slotts- og herregårdssymposium

Fagseminaret inneholder blant annet besøk på herregården Austrått. Foto Jette C. Petersen
18. - 20. oktober 2017 Flerdagers fagseminar Deltageravgift: 3600,-

Svartlamoseminaret 2017

I Svartlamoseminaret 2017 skal vi snakke om verdier, om bybønder uten tradisjonell landbruksbakgrunn.
Urbant jordbruk handler om mer enn kål, poteter og frø som blir til grønnsaker i byens bakgårder. Men hva slags fenomen er det vi står overfor? Og hvem er nå egentlig byens bønder?

Familiedag på Steinvikholm. Anno 1537 - der det verkeleg hende!

Mellomaldersk våpenhald og moderne hyggje går hand i hand på Steinvikholmen 3. september!
Fortidsminneforeningen - Den trønderske avdeling har gleda av å invitere store og små til Familiedag på vakre Steinvikholm 3. september!

Klimaomstilling i praksis

For andre gang på rad er Trondheim valgt til å huse arrangementet Wood Building Nordic.Foto:SINTEF/Byggforsk
Er du interessert i trebygg, nullutslippsteknologi og klimatilpasning? Delta på årets store begivenhet innen disse temaene i Trondheim.
[12 3  >>