30. AUGUST: Murbyvandring på Bislett og Adamstuen
Foto: A. B. Wilse/Oslobilder I forbindelse med vårt murbyprosjekt arrangerer vi byvandring på Bislett og Adamstuen. Her finnes et vidt spekter av... Les mer
16. AUGUST: Omvisning på Blindern
Foto: Universitetet i Oslo Tidlig på 1930-tallet flyttet deler av det realfaglige miljøet ved Universitetet i Oslo inn i nye bygninger på Blindern.... Les mer
Interessert i bygningsvern? Bli medlem!
Bak fasaden er tittelen på Fredrik Borgens artikkel angående fasadevern, som en kan lese i Fremtid for fortiden 2/2016. Foto: Siri Hoem,... Les mer
prev
next
A+ A A-

Beboeraksjon Oslo - Bevar byens nabolag

Foto: Beboeraksjon Oslo

Vi jobber mye med fortetting og byutvikling, og er glad for at andre gjør det samme. 30. august inviterer Beboeraksjon Oslo til dialogmøte med politikere og innbyggere. Beboeraksjon Oslo består av beboergrupper fra ulike deler av byen, og på møtet ønsker de å belyse og diskutere konsekvenser av og alternativer til dagens byutviklingstrategi.

Meld deg på arrangementet HER.

Les mer

3. DESEMBER: Gammeldags jul

Foto: Fortidsminneforeningen i Oslo og Akershus

Byens koseligste julemarked finner du på Vøienvolden gård første søndag i advent! Vi tilbyr små og unike utstillere, pyntede stuer, korsang, god mat, juleverksted for barn og tur med hest og kjerre. Kom innom Maridalsveien 120 og kjenn på julestemningen! Kl. 16 tenner vi lysene på juletreet på tunet. Inngang: 50 kr. for voksne og 25 kr. for barn.

Tidspunkt er kl. 12-17.

Les mer

16. NOVEMBER: Morten W. Krogstad - Murbyens bybilder og detaljer

Fotograf Morten W. Krogstad har vært aktiv i Fortidsminneforeningen siden 1975. Hans rikholdige fotosamling blir nå donert til Nasjonalbiblioteket, og han skal vise bilder fra samlingen. Tema for kvelden er Murbyen, men Krogstad vil også dokumentere byens opplevelsesrikdom. Vel møtt til en fotografisk rundtur i Oslo!

Tidspunkt er kl. 19 og foredraget avholdes i potetkjelleren på Vøienvolden gård.

Les mer

24. OKTOBER: Morten Stige - Skøyen før og nå

Foto: Wikipedia

Skøyen er et område med lang historie, og området bestod lenge av gårdsbebyggelse. Det ble etterhvert boligbygging og industrivirksomhet i området, men det har siden blitt forvandlet til et moderne næringsområde. Områderegulering for Skøyen er under arbeid nå, og området skal igjen endres. Hvilke historiske spor må vi sikre i den videre utviklingsprosessen? Morten Stige hos Byantikvaren forteller om Skøyens historie og arkitektur.

Tidspunkt er kl. 19 og foredraget avholdes i potetkjelleren på Vøienvolden gård.

Les mer

15. OKTOBER: Perle under restaurering - Vormnes

Foto: Eivind Molde, Skiforeningen

Den 15. oktober besøker vi fantastiske Vormnes gård i Nes kommune. Entusiastiske eiere viser frem utførte og pågående restaureringsarbeider. For mer informasjon om arrangementet følg med på våre nett- og Facebook-sider eller ta kontakt med administrasjonen på tlf. 97 00 58 58.

Tidspunkt er kl. 11-15.

Les mer

27. SEPTEMBER: Svein Solhjell - Livet på Vøienvolden

Foto: Riksantikvaren

Vår styreleder Svein Solhjell har skrevet bok om Vøienvoldens historie, og i den forbindelse inviterer vi til foredrag og omvisning på gården. Dette er en fin mulighet til å bli kjent med den flotte eiendommen vår og dens historie! Påmelding: send e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller SMS til tlf. 97 00 58 58.

Tidspunkt er kl. 18 og foredraget avholdes i potetkjelleren på Vøienvolden gård.

Les mer