Buskerud

Kurs i tilstandsanalyse

Buskerud Bygningsvernsenter inviterer til kurs i tilstandsanalyse i Elstergården.
Buskerud Bygningsvernsenter inviterer til kurs i tilstandsanalyse i Elstergården på Spiraltoppen i Drammen.

Teater på Gulsvik sag i Buskerud

Sjur Heglund har satt i stand Gulsvik sag, og inviterer til teater og kunstutstilling.
Forestillinger 21/7, 27. og 28/7, 3. og 4/8 – kl. 12 og 15

Foredrag, Olsokvesper og Draumkvedet i Nore stavkirke

Legg turen til Nore stavkirke Olsok 29. juli, til foredrag, vesper og konsert.
Olsok fyller vi Nore stavkirke med foredrag om en sølvskatt, middelaldergudstjeneste og vakker konsert.

Tidebønn og foredrag om smijernskunsten i Uvdal stavkirke

Hva forteller smijernsornamentikken på middelalderens kirkedører?
Tidebønn er en form for gudstjeneste som er så å si uendret fra den tiden stavkirken ble bygget i 1168.

Foredrag om kirken og konstruksjonen i Uvdal stavkirke

Mattias Helje lærer deg om spikerens historiske betydning.
Foredrag med Roald Renmælmo og Mattias Helje i Uvdal stavkirke under Middelalderuka i Numedal.

– Å besøke Borgund skal være både magisk og bærekraftig

Daglig leder Tanna Gjeraker tok i mot 50 000 besøkende til Borgund stavkirke og besøkssenterI I 2019 satses det videre på miljøvennlig drift.
Med 50 000 besøkende i fjor er Borgund stavkirke foreningens mest populære attraksjon. 15. april åpner det som kan bli nok en rekordsesong for Tanna Gjeraker.

Vi søker guider i stavkirkene Nore og Uvdal

Uvdal stavkirke ligger i tilknytning til Nore og Uvdal bygdetun. Her fra kirkens 850-årsfeiring sommeren 2018.
Vil du være Fortidsminneforeningens ansikt utad i sommer? Bli omviser i stavkirkene Nore og Uvdal i Buskerud!

«Folk som vokser opp her blir hjemmeblinde»

Helge Skinnes er leder for lokallaget Kongsberg og Numedal. Her er han ved sitt store og langvarige prosjekt, et falleferdig småbruk fra tidlig 1700-tall.
Helge Skinnes er en stolt og glad mann når han viser frem sitt private prosjekt, et falleferdig hus fra begynnelsen av 1700-tallet. Planen er å bo der – en dag.

Møte for eiere av verneverdige hus i Drammen og omegn

Foto: Drammensbiblioteket
Torsdag 19. september inviterer Drammen og omegn lokallag til møte spekket med informasjon om hvordan du best tar vare på et gammelt hus.

Jonsok i Torpo stavkyrkje - konsert med Tove Bøygård

Det blir to gudstjenester i Torpo stavkyrkje 23.juni
Protestantisk og katolsk gudsteneste, kyrkjestugu er åpen og konsert på kvelden.
[12 3 4  >>