Buskerud

– Å besøke Borgund skal være både magisk og bærekraftig

Daglig leder Tanna Gjeraker tok i mot 50 000 besøkende til Borgund stavkirke og besøkssenterI I 2019 satses det videre på miljøvennlig drift.
Med 50 000 besøkende i fjor er Borgund stavkirke foreningens mest populære attraksjon. 15. april åpner det som kan bli nok en rekordsesong for Tanna Gjeraker.

Vi søker guider i stavkirkene Nore og Uvdal

Uvdal stavkirke ligger i tilknytning til Nore og Uvdal bygdetun. Her fra kirkens 850-årsfeiring sommeren 2018.
Vil du være Fortidsminneforeningens ansikt utad i sommer? Bli omviser i stavkirkene Nore og Uvdal i Buskerud!

«Folk som vokser opp her blir hjemmeblinde»

Helge Skinnes er leder for lokallaget Kongsberg og Numedal. Her er han ved sitt store og langvarige prosjekt, et falleferdig småbruk fra tidlig 1700-tall.
Helge Skinnes er en stolt og glad mann når han viser frem sitt private prosjekt, et falleferdig hus fra begynnelsen av 1700-tallet. Planen er å bo der – en dag.

Møte for eiere av verneverdige hus i Drammen og omegn

Foto: Drammensbiblioteket
Torsdag 5. september inviterer Drammen og omegn lokallag til møte spekket med informasjon om hvordan du best tar vare på et gammelt hus.

Katolsk og protestantisk gudstjenester i Torpo stavkyrkje

Det blir to gudstjenester i Torpo stavkyrkje 23.juni
Her blir det og møte med handverkere og konsert med Tove Bøygard

Torgmøte, kurs og maling av lysthuset på Kirketorget i Kongsberg

Lysthus som trenger hjelp. Foto: Laagendalsposten
1. og 2. juni inviterer Kongsberg og Numedal lokallag til bygningsvern i praksis på Kirketorget i Kongsberg.

Søknadsverksted: Lær om ulike tilskuddsordninger

Gulsvik sag og høvleri har tidligere fått støtte fra Fortidsminneforeningen til istandsetting av sagbruket. Foto: Fortidsminneforeningen
Eier du et verneverdig hus du ønsker å sette i stand? Buskerud bygningsvernsenterinviterer til to informasjonskvelder om hvor og hvordan du kan søke om tilskudd.

Verneseier må Kongsberg: Fra rivevedtak til flytting

Husene ble flyttet i november 2018 til en branntomt som har ligget brakk siden 1978. Dermed er et hull i et historisk gateløp fylt igjen. Foto: Helge Skinnes
Bra jobba, Kongsberg og Numedal lokallag! Underskriftskampanje førte til at kommunen omgjorde eget rivevedtak av 1700-tallshus.

Prisvinnere og diplom i Buskerud 2018

Buskerud fylkesavdelings årlige Bevaringspris-utdeling. Den 15.november kl 19.00 på Kolbjørnrud gård på Tyristrand.
Buskerud fylkesavdelings årlige Bevaringspris-utdeling ble foretatt 15.november på Kolbjørnrud gård på Tyristrand.

Elstergården er åpen under Kulturminnedagene

Velkommen til Elstergården på toppen av Spiralen i Drammen.
Elstergården, foreningens eiendom i Drammen, vil være åpen for publikum søndag 9.9. og søndag 16.9. kl 11.00-15.00. Velkommen!
[12 3 4  >>