Buskerud

Søknadsverksted: Lær om ulike tilskuddsordninger

Gulsvik sag og høvleri har tidligere fått støtte fra Fortidsminneforeningen til istandsetting av sagbruket. Foto: Fortidsminneforeningen
Eier du et verneverdig hus du ønsker å sette i stand? Buskerud bygningsvernsenterinviterer til to informasjonskvelder om hvor og hvordan du kan søke om tilskudd.

Verneseier må Kongsberg: Fra rivevedtak til flytting

Husene ble flyttet i november 2018 til en branntomt som har ligget brakk siden 1978. Dermed er et hull i et historisk gateløp fylt igjen. Foto: Helge Skinnes
Bra jobba, Kongsberg og Numedal lokallag! Underskriftskampanje førte til at kommunen omgjorde eget rivevedtak av 1700-tallshus.

Prisvinnere og diplom i Buskerud 2018

Buskerud fylkesavdelings årlige Bevaringspris-utdeling. Den 15.november kl 19.00 på Kolbjørnrud gård på Tyristrand.
Buskerud fylkesavdelings årlige Bevaringspris-utdeling ble foretatt 15.november på Kolbjørnrud gård på Tyristrand.

Elstergården er åpen under Kulturminnedagene

Velkommen til Elstergården på toppen av Spiralen i Drammen.
Elstergården, foreningens eiendom i Drammen, vil være åpen for publikum søndag 9.9. og søndag 16.9. kl 11.00-15.00. Velkommen!

Tur til Naufgården og gamle Fiskum kirke

Naufgården og gamle Fiskum kirke,
Søndag 2. september får du en unik mulighet: å komme inn i privateide Naufgården i Kongsberg. Samme dag arrangeres også tur til gamle Fiskum kirke i Øvre Eiker.

Foredrag: Stavkirkene - ombygging og gjenbruk

LInn Willetts Borgen forsker på gjenbruk og ombygging av stavkirkene i perioden 1257 til 1723 og hvordan dette endret kirkerommet. Foto: Vårt Land
Gjenbruk og ombygging: Lær om hvordan stavkirkene ble endret fra midten av 1200-tallet til tidlig på 1700-tallet.

Olsok i Torpo stavkirke 29.juli 2018

Velkommen til Olsokmesse, kirkekaffe, foredrag og middelaldermusikk.

Middelalderuka i Numedal

Uvdal stavkirke fyller 850 år i år, og er sentral i middelalderuka i Numedal. Bildet ble tatt da taksponene nylig ble skiftet ut.
Middelalderuka i Numedal arrangeres i år fra 21.-29. juli. Programmet er variert og spennende og midt i det hele er 850 års-jubileet for Uvdal stavkirke.

Uvdal stavkirkes 850-årsjubileum

Uvdal stavkirke (1168-2018) ligger ved Nore og Uvdal Bygdetun.
Hold av lørdag 21. juli! Da feirer vi at Uvdal stavkirke har stått i hele 850 år. Gled deg til spennende foredrag, håndverksdemonstrasjoner, gudstjeneste, konsert og dans.

Vil ha omkamp på Kongsberg

Fortidsminneforeningen har gjennomført en vellykket underskriftskampanje for å redde dette huset fra riving.
Fortidsminneforeningens lokallag Kongsberg og Numedal har samlet inn mer enn 300 underskrifter via Facebook ,som åpner for omkamp i kommunestyret for å stanse rivingen av et 1700-tallshus.
[12 3  >>