Buskerud

Buskerud fylkesavdelings årlige Bevaringspris-utdeling

Buskerud fylkesavdelings årlige Bevaringspris-utdeling. Den 15.november kl 19.00 på Kolbjørnrud gård på Tyristrand.

Elstergården er åpen under Kulturminnedagene

Velkommen til Elstergården på toppen av Spiralen i Drammen.
Elstergården, foreningens eiendom i Drammen, vil være åpen for publikum søndag 9.9. og søndag 16.9. kl 11.00-15.00. Velkommen!

Tur til Naufgården og gamle Fiskum kirke

Naufgården og gamle Fiskum kirke,
Søndag 2. september får du en unik mulighet: å komme inn i privateide Naufgården i Kongsberg. Samme dag arrangeres også tur til gamle Fiskum kirke i Øvre Eiker.

Foredrag: Stavkirkene - ombygging og gjenbruk

LInn Willetts Borgen forsker på gjenbruk og ombygging av stavkirkene i perioden 1257 til 1723 og hvordan dette endret kirkerommet. Foto: Vårt Land
Gjenbruk og ombygging: Lær om hvordan stavkirkene ble endret fra midten av 1200-tallet til tidlig på 1700-tallet.

Olsok i Torpo stavkirke 29.juli 2018

Velkommen til Olsokmesse, kirkekaffe, foredrag og middelaldermusikk.

Middelalderuka i Numedal

Uvdal stavkirke fyller 850 år i år, og er sentral i middelalderuka i Numedal. Bildet ble tatt da taksponene nylig ble skiftet ut.
Middelalderuka i Numedal arrangeres i år fra 21.-29. juli. Programmet er variert og spennende og midt i det hele er 850 års-jubileet for Uvdal stavkirke.

Uvdal stavkirkes 850-årsjubileum

Uvdal stavkirke (1168-2018) ligger ved Nore og Uvdal Bygdetun.
Hold av lørdag 21. juli! Da feirer vi at Uvdal stavkirke har stått i hele 850 år. Gled deg til spennende foredrag, håndverksdemonstrasjoner, gudstjeneste, konsert og dans.

Vil ha omkamp på Kongsberg

Fortidsminneforeningen har gjennomført en vellykket underskriftskampanje for å redde dette huset fra riving.
Fortidsminneforeningens lokallag Kongsberg og Numedal har samlet inn mer enn 300 underskrifter via Facebook ,som åpner for omkamp i kommunestyret for å stanse rivingen av et 1700-tallshus.

Sjur er en ekte kulturminneverner

Oslo-mannen Sjur Heglund er en virkelig bygningsvernentusiast. Nærmest på impuls kjøpte han Gulsvik Sag og Høvleri i Buskerud i 2014. Anlegget hadde da stått uvirksomt i mer enn 40 å
Det dukket plutselig opp et skilt på den røde «spisebua» på sagbruket en dag i oktober 2014: «Tomt til salgs».Sjur Heglund måtte bare gripe sjansen.

Klagesak på Kongsberg

To gamle hus på Kongsberg må trolig vike plassen for skoleelever.
Kongsberg og Numedal lokallag av Fortidsminneforeningen påklaget et rivingsvedtak av to hus i Kongsberg Nå går saken til fylkemannen.
[12 3  >>