Buskerud

Vil ha omkamp på Kongsberg

Fortidsminneforeningen har gjennomført en vellykket underskriftskampanje for å redde dette huset fra riving.
Fortidsminneforeningens lokallag Kongsberg og Numedal har samlet inn mer enn 300 underskrifter via Facebook ,som åpner for omkamp i kommunestyret for å stanse rivingen av et 1700-tallshus.

Sjur er en ekte kulturminneverner

Oslo-mannen Sjur Heglund er en virkelig bygningsvernentusiast. Nærmest på impuls kjøpte han Gulsvik Sag og Høvleri i Buskerud i 2014. Anlegget hadde da stått uvirksomt i mer enn 40 å
Det dukket plutselig opp et skilt på den røde «spisebua» på sagbruket en dag i oktober 2014: «Tomt til salgs».Sjur Heglund måtte bare gripe sjansen.

Klagesak på Kongsberg

To gamle hus på Kongsberg må trolig vike plassen for skoleelever.
Kongsberg og Numedal lokallag av Fortidsminneforeningen påklaget et rivingsvedtak av to hus i Kongsberg Nå går saken til fylkemannen.

Invitasjon til søknadsverksted 30. og 31. januar 2018

Nordre Green skysstasjon i Krødsherad har tidligere fått støtte fra Kulturminnefondet til bevaring av interiøret og restaurering av tak på skjenkestuen. Foto: Kulturminnefondet ©
Buskerud bygningsvernsenter inviterer til to informasjonskvelder hvor du får tips og råd om hvor og hvordan du kan søke om tilskudd.

Diskusjonsmøte i Kongsberg om rekonstruksjon og stilkopiering

20.november blir det møte hvor det vil forelås å lage en kopi av  Cleve-gården som brant i 1979.
Fortidsminneforeningen blåser liv i barndomshjemmet til komponisten Halvdan Cleve. Huset ble brannskadet og revet i 1979 , skriver avisen Laagendalsposten

Utdelingen av årets bevaringspris og diplomer

Buskerud fylkesavdelings store begivenhet, utdelingen av årets Bevaringspris og diplomer, skal foregå på Skogheim i Sigdal, den 16.november kl 19.00.

Fagdag om ENØK i gamle hus

Nye krav om energieffektivisering gjelder også gamle hus.
Hvordan velge riktige energieffektiviseringstiltak for verneverdige bygninger? Foredragsholdere fra blant annet Riksantikvaren og Fortidsminneforeningen gir råd 29. november 2017.

Kurs i tørrmuring på Kongsberg

Vil du lære mer om restaurering av steinmurer.
BUSKERUD BYGNINGSVERNSENTER OG BYANTIKVAREN I KONGSBERG INVITERER TIL KURS I TØRRMURING MED HAAKON AASE 12. TIL 14. OKTOBER

Buskerud avdeling ønsker forslag til kandidater

Vi skal være på Skogheim i Sigdal. Skogheim fikk Bevaringsprisen i 2010. Eier Eva Rolfsrud Nergaard.
Fortidsminneforeningen, Buskerud fylkesavdelings årlige utdeling av Bevaringspris og diplomer nærmer seg.

Bevaringsdiplom for istandsetting av seter i Buskerud

Fra dipllomutdelingen i Hallingdalsfjellene. F.v. Leder i Fortidsminneforeningen avdeling Buskerud, prismottaker Torbjørn Bøygard og Alveva Hohler fra Hallingdal lokallag.
Familien Bøygard på Torpo i Hallingdal fikk lørdag 9. september Fortidsminneforeningen avdeling Buskerud sin bevaringsdiplom for måten de har reddet sin borteseter fra 1870.
<<  1 2 [34  >>