Buskerud

Buskerud avdeling ønsker forslag til kandidater

Vi skal være på Skogheim i Sigdal. Skogheim fikk Bevaringsprisen i 2010. Eier Eva Rolfsrud Nergaard.
Fortidsminneforeningen, Buskerud fylkesavdelings årlige utdeling av Bevaringspris og diplomer nærmer seg.

Bevaringsdiplom for istandsetting av seter i Buskerud

Fra dipllomutdelingen i Hallingdalsfjellene. F.v. Leder i Fortidsminneforeningen avdeling Buskerud, prismottaker Torbjørn Bøygard og Alveva Hohler fra Hallingdal lokallag.
Familien Bøygard på Torpo i Hallingdal fikk lørdag 9. september Fortidsminneforeningen avdeling Buskerud sin bevaringsdiplom for måten de har reddet sin borteseter fra 1870.

Nore stavkirke 1167-2017: Et magisk olsokdøgn

Kø av spente publikummere på vei inn i kveldens andre fremføring av jubileumskonserten «Livsens Klang».
Messe på latin. Stev. Og tonesatt stavkirkepreken fra 1100-tallet. Søndag 29. juli ble 850 år gamle Nore stavkirke fylt med lyden av århundrers gang.

Olsok ved Nore stavkirkes 850-årsjubileum

Nore stavkirke i Numedal i Buskerud er 850 år i sommer. Velkommen til en vakker feiring. Foto:Fortidsminneforeningen
Vi inviterer til et døgn viet Nore stavkirke som gudshus og samlingspunkt i fortid og nåtid.

Buskerud avdeling av Fortidsminneforeningen feirer 50 år.

Avdelingen vil markerer 50 år med en sammenkomst på Villa Fridheim 13. mai kl. 15-18.

Vellykket møte på Kongsberg

Det kom 46 registrerte fremmøtte og alle satt til siste slutt i det viktige møtet på Kongsberg denne uken.
Det relativt nye lokallaget Kongsberg og Numedal i Buskerud avdeling var delarrangør i et viktig møte om kulturminner onsdag denne uken.

Foredrag om Meyers palé

Meyer palé i dag, etter gjenoppføring i Enebakk.
Norges flotteste bolig på 1720-tallet sto på Kongsberg i 200 år. I dag er det gjenreist i Enebakk.

Prisutdeling i Buskerud

17.november blir det prisutdeling i det fredede kornmagasinet på Hønefoss.
"Godt vern om fortids byggekunst i Buskerud",

Stygg rivesak i Drammen

En ny rivesak er under oppseiling i Drammen. Lokallaget til Fortidsminneforningen er tidlig ute og tar opp kampen.

Hvordan male gamle hus?

Å male gamle hus krever spesialkunnskap. Da trenger en ofte å kunne noe om komposisjonsmaling og linolje. Åtte deltakere fra Drammen lokallag fikk en grundig innføring i dette
<<  1 2 3 [4