fbpx

Foredrag, Olsokvesper og Draumkvedet i Nore stavkirke

Olsok fyller vi Nore stavkirke med foredrag om en sølvskatt, middelaldergudstjeneste og vakker konsert.

17.00: Foredrag om «Troppenskatten» med Jorunn Wiik i Nore stavkirke.

Troppenskatten bestod av sølv og ble funnet hos gårdbruker Peder Troppen i 1917, under arbeid med å bryte opp en bjørkerot. Brakteatene (tynne, pregede sølvmynter) lå i en lerretspose som var snørt sammen med en lærreim. Flere av brakteatene er fra slutten av 1270-tallet. I 1968/69 ble det utført utgravinger under Nore stavkirke, også der ble det blant annet funnet 7 brakteater fra Håkon Håkonssons tid, 1217-1263.

Kl. 18.00: Olsokkvesper i Nore stavkirke

Kirkekaffe på kirkebakken med smak av middelalderkost, ved menighetsrådet. Olsokvesperen er en gudstjeneste med smak av middelalder, på minnedagen for Olav den Hellige.

Kl. 19.30: «Draumkvedet» med Sondre Bratland og Knut Buen. 

Draumkvedet er en norsk diktballade fra middelalderen. Det handler om Olav Åsteson som julaften faller i ekstatisk. Billett kr. 350,-søvn og ikke våkner før trettendedag jul. Da rir han straks til kirke og forteller om «draumane mange», dvs. om livet etter døden.

 

Draumkvedet er en norsk diktballade fra middelalderen. Det handler om Olav Åsteson som julaften faller i ekstatisk. søvn og ikke våkner før trettendedag jul. Da rir han straks til kirke og forteller om «draumane mange», dvs. om livet etter døden.

Billett kr. 350

Kjøp billetter på forhånd via ticketco.no eller kort/kontant ved inngangen.

Arrangementene er en del av Middelalderuka i Numedal.

Velkommen!

 

sondre

 

 

 

Sondre Bratland

buen

 

 

Knut Buen