fbpx

Sør-Trøndelag

Kurs i komposisjonsmåling

Molund gård i Mostadmarka. Låven i bakgrunnen er gjenstand for restaurering og nymåling etter antikvariske prinsipp.
Nysgjerrig på god og billeg måling med røter attende til 1500-talet? Bli med og lær korleis ein lagar tradisjonell og miljøvenleg uthusmåling av rugmjøl, vatn og fargepigment!

Museer på vidvanke?

Mandag 3. april kl 1900 inviterer vi sammen med HIFO Trøndelag til et debattmøte om de historiske museene i Trondheim.
«Tar man Trøndelag ut av Norgeshistorien er det bare permene igjen» sa Marvin Wiseth da han var trondheimsordfører i 1997. Men hvordan står det egentlig til med Trondheim som historisk by.

To nye lokallag på to uker!

Styret i Os lokallag: F.v. Gøril Eline Nordtvedt (vara), Ingebjørg Astrup (leder), Torill Keys (vara) og Jarl Aspaker (styremedlem). Ingerid Sulen (styremedlem) var ikke tilstede.
Økt lokalt engasjement gjør Fortidsminneforeningen til en enda sterkere stemme innen kulturminnevernet. Nå har vi også lokallag i Os og i Orkdal.

Arkitektkonkurranse om Kjøpmannsgata i Trondheim

Trondheim kommune og Statens vegvesen lyser nå ut den åpne internasjonale arkitektkonkurransen om Kjøpmannsgata.
Konkurransen skal legge til rette for nytt liv til gata og vollen ved den karakteristiske bryggerekka langs Nidelva i Trondheim.

Seminar om stedutvikling i Breidablikk, Melhus

I Breidablikk 30. mars ser vi nærmere på hjem­stedet som fenomen og om det finnes alternativer til parkeringslasser og aluminiums­kasser som stedsutvikling
Hva gikk galt? Sentrale bystrøk dør, mens tettstedene våre lemlestes av eiendoms­utvikling og kjøpesentre. Hvorfor elsker vi middelhavslandenes pittoreske små­steder, men raserer våre egne?

Trondheim - en by i vekst og levende bilder

Spennende kveld i Suhm-huset, Elvegata 6,Trondheim tirsdag 2.mars kl. 1900. Velkommen
På dette arrangementet vil professor i filmvitenskap, Bjørn Sørenssen, ta oss med inn i to filmer: 𝘛𝘳𝘢𝘮 𝘙𝘪𝘥𝘦 𝘙𝘰𝘶𝘯𝘥 𝘛𝘳𝘰𝘯𝘥𝘩𝘫𝘦𝘮 og 𝘛𝘳𝘰𝘯𝘥𝘩𝘦𝘪𝘮 – 𝘦𝘯 𝘣𝘺 𝘪 𝘷𝘦𝘬𝘴𝘵.

Orkangers siste gårdstun blir revet

Orkangers siste gårdstun blir revet
Sæther-tunet i Orkanger ble i 2014 regulert til bevaring. Onsdag denne uken sa kommunestyret ja til riving og nybygg. Mot Rådmannens anbefaling – og helt i tråd med utbyggers ønsker.

Verneprisen til muslimsk samfunn i Trondheim

Leder for Den trønderske avdeling, Margrethe Stang, hadde i går gleden av å dele ut Fortidsminneforeningens bevaringspris for 2016 til representanter for Muslim Society Trondheim. Foto: Merethe Skjelfjord Kristiansen
Kjøpmannsgata 53/55 og Muslim Society Trondheim ble i går tildelt Fortidsminneforeningensverne bevaringspris for restaureringen av Kjøpmannsgata 53/55 i Trondheim.

Til felles kamp for nordiske trehusmiljøer

Byvandring på Bakklandet hørte med da deltakere fra Norge, Sverige, Danmark og Finland møttes til seminaret "Den nordiske trebyen - bevaring, bruk og utvikling" 22.-23. september 2016. Foto: Trond Rødsmoen
En egen organisasjon for trebyer i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Det ble første resultat av konferansen «Den nordiske trebyen» i Trondheim.

Ser håpløst ut – krever bare litt tålmodighet!

Ser håpløst ut – krever bare litt tålmodighet!
Har du et gammelt hus du nøler med å gå igang med? Kom og lær!
<<  1 2 3 [45  >>