Anders Bjørlykke: M. Thams & Co og Verdensutstillingen i Paris i 1889.

Anders Bjørlykke, ansatt i arkitektfirma og meget aktiv medlem av Fortidsminneforeningen i Trondheim, er Norges fremste ekspert på industrieventyret M. Thams & Co . Hør ham i Trondheim 22.november.

Fra den første Verdensutstillingen ble avholdt i London i 1851, og opp til våre dagers Expo, har essensen vært å presentere de enkelte nasjoners særpreg innen kunst og kultur, ny teknologi, og å finne markeder for nye produkter. Norge har vært representert ved disse utstillingene helt fra starter i 1851, og i 1889 deltok M. Thams & Co bl.a. med den offisielle norske paviljongen. Vi ser nærmere på denne paviljongen slik den ble presentert i katalogen og oppstilt på Champs de Mars, rett under Eiffeltårnet. I tillegg ser vi på de seks skalamodellene som var del av Thams`utstilling i paviljongen.

Arr. er et samarbeid mellom Fortidsminneforeningen, DTA og Kunnskapsbyen.

Les mer her

Her skjer det