Finnmark

«Vi må tenke på bygningene, ikke hvem som eier dem»

Sigrid Skarstein, leder for Finnmark avdeling, bor i Vadsø. Her er ved et av de mange prosjektene hun har jobbet med: Bietilæanlegget, og ble fredet i 1990. Anlegget har totalt fem fredede bygn
– Energi, svarer Sigrid Skarstein. Det er energi hun får tilbake som leder for Finnmark avdeling. Og det trenger hun: Syv timer i bil bruker hun en sommerdag for å verve noen medlemmer i Honningsvåg.

Finnmarks første "blå skilt" avdukes i Hammerfest og Kvalsund

Foto: Oslo Byes Vel
Takket være Finnmark avdeling får tre kommuner fylkets første blå skilt. Torsdag 6. juni blir det byvandring og avdukinger.

Finnmarks første "blå skilt" avdukes i Vadsø

Foto: Oslo Byes Vel
Takket være Finnmark avdeling får tre kommuner fylkets første blå skilt. Tirsdag 18. juni blir det byvandringer og avdukinger.

Årsmøte i Finnmark avdeling lørdag 2. mars

Varanger samiske museum
Etterfølges av åpent møte med tema: Regional plan for kulturminner og kulturmiljø i Finnmark 2017 – 2027

Kulturskatter forfaller i Finnmark

PLEYM-KAIA: Den står bare og råtner, ifølge Elsa Ingilæ Haldorsen på Bugøynes.
– Varanger museum gjør altfor lite for å berge de mange kulturskattene som står på Bugøynes. Kraftsalven kommer fra Elsa Ingilæ Haldorsen på Bugøynes

Tur til Havøysund og Ingøy 25. – 27. august 2018.

Vi stoppet flere steder for arkeologisk og historisk informasjon.
Fortidsminneforeningen Finnmark avdeling arrangerte tur til Havøysund og Ingøy 25. – 27. august 2018. Vi rakk ikke å annonsere før den var fulltegnet. Her er et resyme.

Arkeologisk utgraving av ny tjæremile i Alta

Møysommelig arbeid bringer fortiden frem i lyset. Her ser vi arkeolog  Janne Oppvang.
Denne høsten har arkeologer fra Tromsø Museum foretatt utgraving av nok ei tjæremile på Skillemoen i Alta.

Byvandring i Vadsøs gjenreisningsbebyggelse søndag 3. juni kl. 11-15

Vi inviterer til en byvandring i Vadsø med fokus på gjenreisningsbebyggelsen

Laftekurs Ronthigården i Vardø

Ronthigården. Foto: Varanger museum/Monica Milch Gebhardt
11. til 13. juni. Nytt håndverkskurs i Varanger. Vi har noen få ledige plasser

ÅRSMØTE LØRDAG 17. MARS 2018 i Tana Museum

Fortidsminneforeningen avdeling Finnmark holder årsmøte kl 13 på Tana museum.
Fortidsminneforeningen avdeling Finnmark holder årsmøte kl 13 på Tana museum, Polmak kl 14 Liten kaffepause og åpent møte med tema.
[12 3  >>