Hedmark

Åpen dag og kurs i stikketak og dugnad på Villa Wessel

Velkommen til Åpen Stikketak-dag hos oss i Jordet, søndag 26.mai kl.10-15!

Seminar på Hamar: Kulturminnevernet de neste 25 årene

Seminar 25. mai 2019
Klima- og miljøminister Ola Elvestuen er blant innleggsholderne når Fortidsminneforeningen inviterer til seminar om kulturminnevernets framtid lørdag 25. mai

Foreningen tar over unikt skogfinnetorp

Foreningens hovedstyre og administrasjon på befaring i 2018 for å lære mer om både tilstand og bruksmuligheter.
Statskog forærer Fortidsminneforeningen et fredet skogfinnetorp. Med det får vi ikke bare vår første eiendom i Hedmark – vi får også et av landets ti mest verdifulle kulturlandskap!

«Vi må formidle det positive i bevaring, ikke komme med pekefingeren»

– Jeg er interessert i bevaringsgrepene og alle de historiske lagene i en bygning, sier Kristian Reinfjord. Arbeidsplassen hans er Domkirkeodden, med Hamardomen, som en av museets 60 bygninger
Arbeidsplassen hans er en kirkeruin fra 1100-tallet, men Kristian Reinfjord brenner for hele bygningsarven vår. – Også et husbankhus kan være verneverdig, men får lite oppmerksomhet.

Hedmark: Kurs i restaurering av hager

Else Sprossa Rønnevigs husmannsplass Hesthagen i Hedmark.
Søndag 5. mai lærer vi hvordan vi kan ta vare på den grønne kulturarven, med husmannsplassen Hesthagen som case.

Torgmøte i Hamar sentrum

Hedmarken lokallag holder torgmøter i Hamar sentrum, i forbindelse med foreningens generalforsamling på Domkirkeodden i mai.
Lørdag 25. mai inviterer Hedmarken lokallag til håndverksdag i Hamar.

Representantskapsmøtet 2019, Hamar 24. til 26. mai

I 2018 ble representantskapsmøtet avholdt på Hankø i Østfold. Her er deltakerne samlet på Elingaard Herregård.
Vertskap for årets representantskapsmøte er Hedmark avdeling. 24. til 26. mai møtes delegater, administrasjon og gjester i Hamar.

Kommunen og bygningsvernet

Kongsvn 8 og 10, viktig innslag i Tynset sentrum, men står og forfaller
Kommunen og bygningsvernet - muligheter og begrensninger - er tema for fagmøtet i Nord-Østerdalen lokallag tirsdag 26 feb kl 19 på Museumssentret Ramsmoen, Tynset. Kirsti Aasen fra planavd innleder

Kurshelg på Hesthagen - gamle vinduer, komposisjonsmaling

Lørdag - Ta vare på gamle vinduer. Søndag - komposisjonsmaling ("Låvemaling")

Hedmark: Årsmøte og fagseminar 11. mars på Koppang

Barfrøstua fra Gammelstu Trønnes (foto O.S. Negård)
Vel møtt til årsmøte 2018. Ta en søndagsutflukt til Koppang og Stor-Elvdal, en kommune med en rik bygningsarv som blir tema i fagseminaret og innlagt utflukt. Åpent for alle interesserte. Gratis!
[12 3  >>