Hedmark

Stikketakskurs (del 1, teori) - Villa Wessel

Foto: Villa Wessel
Vi inviterer håndverkere og huseiere til kurs i lokal byggeskikk: tekking av tak med stikker.

Kurshelg på Hesthagen - gamle vinduer, komposisjonsmaling

Lørdag - Ta vare på gamle vinduer. Søndag - komposisjonsmaling ("Låvemaling")

Hedmark: Årsmøte og fagseminar 11. mars på Koppang

Barfrøstua fra Gammelstu Trønnes (foto O.S. Negård)
Vel møtt til årsmøte 2018. Ta en søndagsutflukt til Koppang og Stor-Elvdal, en kommune med en rik bygningsarv som blir tema i fagseminaret og innlagt utflukt. Åpent for alle interesserte. Gratis!

Neby Bortistuen Tynset: Fortsatt vindusrestaurering og fagtema om Vedlikehold og stell av gamle bygninger

Velkommen til Neby Bortistuen helgen 11. og 12. november.
Lørdag 11. nov fortsetter kurset i vindusrestaurering på Neby Bortistuen og søndag 12 nov inviteres til fagtema: Vedlkehold og stell av gamle bygninger

Kom til Os Bibliotek: Vi leser og kommenterer Eilert Sundt

Kom til Os bibliotek og lær mer om Eilert Sundt og hans forhold til Nord-Østerdalen og Rørosregionen. Onsdag 15. nov kl 19.00.

Hva er et klokketårn?

Søndre Elton, Vestbygdvegen 298, Stange, torsdag 19. oktober, kl. 17:00-21:00
På midten av 1900-tallet stilnet matklokkene av på Hedmarken. En 200-årig tradisjon opphørte i møtet med armbåndsuret og rasjonaliseringen i landbruket.

Istandsetting av steingjerder, tørrmuring

I samarbeid med murer Chris Millar arrangeres to kurs i istandsetting av steingjerder / tørrmuring på Grefsheim Gård, 2350 Nes

Kurs i steinmuring og restaurering av jordkjeller på Myre Os

Bli med og restaurere denne jord-/steinkjelleren!
Hedmarksavdelingen inviterer til kurs i steinmuring og restaurering av jordkjeller på Myre, Os, med oppstart 30. september.

Stor verneprisutdeling i Sømådalen

Henning Søndmør tok med de frammøtte på ei reise gjennom spennende restaureringsprosjekt
Det var mange frammøtte i Sømåen Tradisjonshandverk da Henning Søndmør mottok verneprisen 2017 fra Fortidsminneforeningen avd Hedmark

Verneprisoverrekkelse i Sømådalen

Henning Olstad og Henning Søndmør drøfter legging av spontak
Lørdag 17 juni mottar restaureringshandverker Henning Søndmør Verneprisen 2017. Det er Fortidsminneforeningen avdeling Hedmark som på denne måten ønsker å hedre en svært dyktig handverker.
[12 3  >>