Hedmark

"Dekorativ maling i Nord-Østerdalen og Røros og Rørosbygdene....

Lonåsstua, med høgsetetavle fra 1806. Foto: P.Hvamstad
Møt Amund Spangen i Museumsparken, Tynset mandag 15. juli kl 17.

10. og 11. juli. Gruvehistorisk vandring i Alvdal og på Kvikne

Kvikne-gruva med Odden-gardene i bakgrunnen. Foto: P.Hvamstad
Bli med forsker Bjørn Ivar Berg, Norsk Bergverksmuseum på vandring gjennom tidlig gruvehistorie. Det begynte på Kvikne i 1632 på ordre fra kong Kristian 4, og fortsatte i Alvdal 30 år seinere.

Global innsats fra en glassveranda

– Å bruke tid og krefter på å reparere og istandsette er i seg selv en handling som går mot forbrukskulturen, hvis vi ser det i et større bilde, sier Pål Seppelæ. Sammen med kona lever og ånder han for gården Lillestu i Koppang.
For Pål Seppelæ må både hodet og hånden være med for at han skal føle seg som et helt menneske. På Lillestu gård i Stor-Elvdal i Hedmark henger bygningsvern og filosofi tett sammen.

Åpen dag og kurs i stikketak og dugnad på Villa Wessel

Velkommen til Åpen Stikketak-dag hos oss i Jordet, søndag 26.mai kl.10-15!

Seminar på Hamar: Kulturminnevernet de neste 25 årene

Seminar 25. mai 2019
Klima- og miljøminister Ola Elvestuen er blant innleggsholderne når Fortidsminneforeningen inviterer til seminar om kulturminnevernets framtid lørdag 25. mai

Foreningen tar over unikt skogfinnetorp

Foreningens hovedstyre og administrasjon på befaring i 2018 for å lære mer om både tilstand og bruksmuligheter.
Statskog forærer Fortidsminneforeningen et fredet skogfinnetorp. Med det får vi ikke bare vår første eiendom i Hedmark – vi får også et av landets ti mest verdifulle kulturlandskap!

«Vi må formidle det positive i bevaring, ikke komme med pekefingeren»

– Jeg er interessert i bevaringsgrepene og alle de historiske lagene i en bygning, sier Kristian Reinfjord. Arbeidsplassen hans er Domkirkeodden, med Hamardomen, som en av museets 60 bygninger
Arbeidsplassen hans er en kirkeruin fra 1100-tallet, men Kristian Reinfjord brenner for hele bygningsarven vår. – Også et husbankhus kan være verneverdig, men får lite oppmerksomhet.

Hedmark: Kurs i restaurering av hager

Else Sprossa Rønnevigs husmannsplass Hesthagen i Hedmark.
Søndag 5. mai lærer vi hvordan vi kan ta vare på den grønne kulturarven, med husmannsplassen Hesthagen som case.

Torgmøte i Hamar sentrum

Hedmarken lokallag holder torgmøter i Hamar sentrum, i forbindelse med foreningens generalforsamling på Domkirkeodden i mai.
Lørdag 25. mai inviterer Hedmarken lokallag til håndverksdag i Hamar.

Representantskapsmøtet 2019, Hamar 24. til 26. mai

I 2018 ble representantskapsmøtet avholdt på Hankø i Østfold. Her er deltakerne samlet på Elingaard Herregård.
Vertskap for årets representantskapsmøte er Hedmark avdeling. 24. til 26. mai møtes delegater, administrasjon og gjester i Hamar.
[12 3 4  >>