Hordaland

Medlemsmøte og foredrag i Bergen

Fortidsminneforeningen holder til i Stranges stiftelse i Bergen.
Bergen lokallag inviterer til medlemsmøte/åpent møte med foredrag av Nils Georg Brekke.

Os lokallag fikk Kulturminnedagprisen 2018!

Fortidsminneforeningen Os lokallag, Os Sogelag og Stiftinga Lyngheim fekk årets Kulturminnedagspris. (Foto: Kjetil Vasby Bruarøy)
Gratulerer til Os lokallag som sammen med Os Sogelag og Stiftinga Lyngheim mottok årets kulturminnedagpris for arrangementet «Rosemåling og andre handverkstradisjonar i Os».

Ærverdig og hyggelig prisseremoni i Bergen

Minnerikt i Bergen. F.v. Kulturbyråd Julie Andersland,daglig leder i foreningen Gøril Nordtvedt og styreleder Lars Jørgen Dahl.
Vi vil gjerne si tusen takk for alle lykkeønskninger vi har mottatt på mail, på Facebook og personlig, i anledning at vi mottok Bergen Kommunes Kulturvernpris i går, mandag 10.september.

Bergen Kommunes Kulturvernpris 2018 til Hordaland avdeling

Mandag 10. september klokken 14.00 arrangeres den offisielle overrekkelsen av prisen på Stranges Stiftelse.
For kort tid siden fikk avdelingen den utrolig gledelige, og svært så uventede, beskjeden om at Fortidsminneforeningen Hordaland avdeling er mottaker av Bergen Kommunes Kulturvernpris for 2018!

Kulturminnedagane 2018 på Lyngheim i Os

Foto: Visit Os
Os og omegn lokallag er blant arrangørene av Kulturminnedagane og Kystsogevekene på Lyngheim i Os 8. til 15. september

Urnesmedaljen er tildelt Nils Georg Brekke

Nils Georg Brekke tildeles Urnesmedaljen av styreleder Margrethe C. Stang. Foto: Torolf Juvik
Nils Georg Brekke mottok 11. august foreningens offisielle hederstegn for sin årelange og omfattende innsats for norsk kulturminnevern.

Foredrag i Tårnfoten, Nonneseter kloster kapell

Tårnfoten, en av Fortidsminneforeningens 40 historiske eiendommer.
Middelalderarkeolog Alf Tore Hommedal forteller om nye oppdagelser om Nonneseter kloster

Byvandring i Sandviken i Bergen

Skansen Brannstasjon.
Bergen lokallag inviterer til byvandring i Sandviken mandag 4. juni kl. 18.00.

Kurs:Bevaring og bruk av bygde og grønne kulturmiljøer

Vår kulturarv består av en rikdom og et mangfold av bygninger, hager og parker.Hagavik kysthospital i april 1927. Foto: Riksarkivet/Atelier K.K
Hvordan skal vi ta vare på det bygde, det grønne og helheten når det stilles nye brukerkrav eller skal tilrettelegges for ny bruk?

Ny spennende forskning: Hva de nyoppdagede runene i Finnesloftet på Voss forteller

Runolog Kristel Zilmer foretok en grundig undersøkelse av funnene i september 2017. Foto: Ida Dyrkorn Heierland
Sommeren 2017 ble det funnet flere ukjente runer og graffiti i den mer enn 700 år gamle bygningen. Når ble de risset inn? Og hva er budskapet? Les runolog Kristel Zilmers spennende rapport.
[12 3 4  >>