Hordaland

Møt Bergens nye byarkitekt

Byarkitekt i Bergen Maria Molden. Foto: Arve Henriksen
Bergen lokallag arrangerer møte med byens nye byarkitekt Maria Molden.

Fagseminar for tekniske og industrielle kulturminner

Salhus Tricotagefabrik er ett av anleggene som inngår i Riksantikvarens bevaringsprogram for tekniske og industrielle kulturminner. Foto:Helge Sunde
Riksantikvaren og Norsk Tricotagemuseum har gleden av å invitere til fagseminar på Salhus Tricotagefabrik, den 18. og 19. oktober 2017.

Varige verdier - tradisjon og miljø: Inspirasjons- og nettverkseminar i Bergen

Bygningsvern i praksis: gjenbruk av gamle vinduer.
Hvorfor er tradisjonshåndverket så viktig? Finnes det gode og miljøvennlige måter å varme opp mitt gamle hus på, og hvor viktig er god restaurering og godt håndverk for miljøet?

Kveldsseminar: Hvor og hvordan skrive søknader til restaurering

Styret i Os Lokallag av FMF, 2017-2018.
Os Lokallag av Fortidsminneforeningen inviterer til kveldsseminar på os Folkebibliotek, onsdag 27.september fra 18.00 - 21.00. Tema for kvelden er hvordan og hvor søker man midler til restaurering?

Aktivt i Os lokallag

Os lokallag er aktivt, og blant mye opptatt av Os-banen, som vi her ser på et gammelt bilde.
Os lokallag, et av de nyeste i Fortidsminneforeningen, er fullt av energi og tar sin rolle i lokalsamfunnet. Les dette dette brevet som laget har sendt til pressen og la deg iinspirere.

Gullringens Bergen - arkeologi og byutvikling i Vågsbunnen

I et samarbeid med Fortidsminneforeningen Hordaland avdeling, Bergen lokallag av FMF, HIFO Bergen og Bjørgvin Bispedøme inviteres det til foredrag om utgravningene i Vågsbunnen, i Korskirken

Kurs i tjærebrenning på Voss

Spennende kurs i tjærebrenning på Rongastovo på Voss, 24.-27.august

Foredrag om Strange og hagene på klosteret

Stranges stiftelse er Fortidsminneforeningen Hordaland avdelings tilholdssted i Bergen.
Bergen lokallag inviterer til medlemsmøte og foredrag i Stranges stiftelse mandag 15. mai kl. 19.00

Gjenreis Ekserserhuset fra 1821 nå!

Høstutstillingen 1886 ble lagt til Ekserserhuset i Bergen, til stor indignasjon i Kristiania.
17 års ansvarsfraskrivelse er nok. Bergen lokallag krever nå gjenreising av Ekserserhuset, en viktig del av byens kulturliv på 1800-tallet. Siden 2001 har bygget ligget på et lager.

Et vellykket årsmøte gjennomført i Hordaland avdeling

Mandag 27.mars fylte engasjerte medlemmer opp hovedstuen på Stranges Stiftelse, i anledning fylkesavdelingens årsmøte
<<  1 2 3 [45 6  >>