fbpx

Foredrag under Querinifest på Røst

Nordland avdeling slår et slag for kulturminner under Querinifest på Røst 3. august med historisk foredrag.

3. august kl. 11.30
Tørrfisksentralen, Glea

Velkommen til spennende historisk foredrag om Røst i 1492, da en gruppe skibbrudne italienske sjømenn reddet seg i land og ble på øya.

Richard Holt, professor emeritus i historie, og Reidar Bertelsen, professor emeritus i arkeologi, begge UiT Norges arktiske universitet, tar oss med tilbake til Pietro Querinis tid.

Få innblikk i 1400-tallets fiskevær og hør mer om møtet mellom to verdenes da Pietro Querini og hans mannskap strandet der.

Hva slags bebyggelse møtte de italienske sjømennene, og hvordan var den materielle kulturen i fiskerisamfunnene på 1400-tallet? Hvorfor fikk vi fiskevær på steder som Røst og hvordan bør vi tolke Querinis oppfatning av Røst?

Var Røst og Querinis verden en del av samme handelsnettverk, og kan Querini og mannskapets tekster gi oss et blikk inn i europeisk middelalder?

Arrangeres av Fortidsminneforeningen v/Einar Stamnes, i samarbeid med Røst kommunes kulturminnesatsning og Dante Alighieri Comitato di Røst.

Velkommen til fastboende, feriegjester og tilreisende til Querinifesten.

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Kontakt Nordland avdeling

FMF JUB GULL TEKST copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy