Oslo og Akershus

Vi er ferdige med vårens arrangementer og planlegger nå høstprogrammet :) Informasjon om kommende arrangementer blir lagt ut på denne siden. Oslo

Statlig monumentbygging på bekostning av kulturarven og klimaet

Regjeringen presenterer planene for nytt regjeringskvartal i 2018. I illustrasjonene glimrer Y-blokka med sitt fravær. Fra venstre Erna Solberg, Ola Elvestuen, Siv Jensen og Monica Mæland. Foto: Trond Rødsmoen
Regjeringen trumfer igjennom en rivesak som vil ta fra oss et viktig kulturminne og som vil generere et stort og unødvendig klimagassutslipp. Nå ligger saken hos Fylkesmannen.

Den gamle krigsskolen: En nasjonal skatt i spill

BAK KRIGSSKOLEN STORSLAGNE fasade skjuler det seg mer prakt, som Diderich Hegermanns sal, oppkalt etter en av skolens mest markante sjefer.
Forsvarsdepartementet vil ikke lenger forsvare et av landets viktigste kulturminner. Bli med inn ii Krigsskolen og se hvilke nasjonale verdier som nå kan ende hos private.

Et kraftfullt siste opprop mot rivingen av Y

Picasso har signert og godkjent «Fiskerne» på Y-blokka. Foto: Carl Nesjar 1969 / Gro Nesjar Greve
71 kulturinstitusjoner, organisasjoner, arkitekter, kunstnere og andre aktører i inn- og utland har signert en siste protest mot Y-blokka og Picasso-kunstens skjebne.

Bygningsverndagen på Vøienvolden gård

Velkommen til Bygningsverndagen på Vøienvolden gård søndag 15. september.
Velkommen til Bygningsverndagen 2019 på Vøienvolden gård, Oslo og Akershus avdelings årlige byggmesse der tradisjonshåndverk står i fokus.

Rivingen av Y-blokken blir en utilsiktet bivirkning av udåden 22. juli.

Y-blokkens utbombede vinduer mot Høyblokken og vannspeilet åtte år etter terrorangrepet 22. juli 2011. Foto: Trond Rødsmoen
Regjeringen vender ryggen til vår felles fortid og er tilsynelatende blind og døv både for de estetiske, historiske og kanskje også moralske verdiene Y-blokken bærer på.

Bli med på Verdens kuleste dag!

Verdens kuleste dag lørdag 31. august 2019.
Fortidsminneforeningen deltar på barnas drømmedag på Akershus festning i Oslo. Møt Fortimus, mal på skjold og mur opp en ekte mur!

Rivevedtaket er basert på en rekke feil og mangler

Y-blokken er vedtatt revet, og i oktober kan det skje, om klagene på vedtaket ikke blir tatt til følge.
I klagen ber Fortidsinneforeningen om oppsettende virkning - at rivingen ikke skal begynne for alle klagene er behandlet.

De minste gamle husa

Under årets Vegalangs i Vormadalen vil vi presentere disse tre husa lørdag 27. juli.

Urnesmedaljen til Kristen Grieg Bjerke

Margrethe C. Stang og Kristen Grieg Bjerke etter utdelingen under Fortidsminneforeningens 175. representantskapsmøte i Hamar i mai 2019.
Han har vært generalsekretær i foreningen, kan kalles Kulturminnefondets "far" og stiftet nylig et nytt lokallag: Urnesmedaljen til Kristen Grieg Bjerke er høyst fortjent!

Boligfestival på Bygdøy folkemuseum i Oslo

Besøk Bygdøy folkemuseum 25. mai og møt håndverkerne.
25 mai arrangerer Bygg og Bevar, Fortidsminneforeningen og Norsk folkemuseum boligfestival for alle som er glad i gamle hus.
[12 3 4 5  >>