Oslo og Akershus

Vi er ferdige med vårens arrangementer og planlegger nå høstprogrammet :) Informasjon om kommende arrangementer blir lagt ut på denne siden. Oslo

Bygningsverndagen på Vøienvolden gård

Velkommen til Bygningsverndagen på Vøienvolden gård søndag 15. september.
Velkommen til Bygningsverndagen 2019 på Vøienvolden gård, Oslo og Akershus avdelings årlige byggmesse der tradisjonshåndverk står i fokus.

Rivingen av Y-blokken blir en utilsiktet bivirkning av udåden 22. juli.

Y-blokkens utbombede vinduer mot Høyblokken og vannspeilet åtte år etter terrorangrepet 22. juli 2011. Foto: Trond Rødsmoen
Regjeringen vender ryggen til vår felles fortid og er tilsynelatende blind og døv både for de estetiske, historiske og kanskje også moralske verdiene Y-blokken bærer på.

Bli med på Verdens kuleste dag!

Verdens kuleste dag lørdag 31. august 2019.
Fortidsminneforeningen deltar på barnas drømmedag på Akershus festning i Oslo. Møt Fortimus, mal på skjold og mur opp en ekte mur!

Rivevedtaket er basert på en rekke feil og mangler

Y-blokken er vedtatt revet, og i oktober kan det skje, om klagene på vedtaket ikke blir tatt til følge.
I klagen ber Fortidsinneforeningen om oppsettende virkning - at rivingen ikke skal begynne for alle klagene er behandlet.

De minste gamle husa

Under årets Vegalangs i Vormadalen vil vi presentere disse tre husa lørdag 27. juli.

Urnesmedaljen til Kristen Grieg Bjerke

Margrethe C. Stang og Kristen Grieg Bjerke etter utdelingen under Fortidsminneforeningens 175. representantskapsmøte i Hamar i mai 2019.
Han har vært generalsekretær i foreningen, kan kalles Kulturminnefondets "far" og stiftet nylig et nytt lokallag: Urnesmedaljen til Kristen Grieg Bjerke er høyst fortjent!

Boligfestival på Bygdøy folkemuseum i Oslo

Besøk Bygdøy folkemuseum 25. mai og møt håndverkerne.
25 mai arrangerer Bygg og Bevar, Fortidsminneforeningen og Norsk folkemuseum boligfestival for alle som er glad i gamle hus.

Urnesmedaljen tildelt arkitekt Lars Roede

Lars Roede med Urnesmedaljen på brystet, overrakt av styreleder Margrethe C. Stang lørdag 6. april, hedersmottakerens 75-årsdag. Foto: Merete Winness
Arkitekt Lars Roede mottok lørdag Urnesmedaljen for sin omfattende innsats for kulturminnevernet - og det på sin egen 75-årsdag!

«Vi driver med sann historiefortelling»

Siri Hoem er redaktør i «Fremtid For Fortiden», medlemsbladet til Fortidsminneforeningen Oslo og Akershus avdeling. Hun er en sann bygningsverner og dedikert forsvarer av Y-blokka, som vi her ser i bakgrunnen. Foto: Ivar Moe
En søndag i mai 2014 sto Siri Hoem i en hotellobby i Bodø. Årets representantskapsmøte var over og flybussen ventet da en TV-skjerm stjal alles oppmerksomheten. Var det mulig det de så og hørte?

Foredrag og forfattermøte: Det norske klyngetunet

Fra boka Klyngetunet - den norske landsbyen.
Kan gamle tun og fellesrom kombinert med ny kunnskap om dyrking inspirere og styrke bærekraftig by- og tettstedsutvikling?
[12 3 4 5  >>