Oslo og Akershus

Vi er ferdige med vårens arrangementer og planlegger nå høstprogrammet :) Informasjon om kommende arrangementer blir lagt ut på denne siden. Oslo

Boligfestival på Bygdøy folkemuseum i Oslo

Besøk Bygdøy folkemuseum 25. mai og møt håndverkerne.
25 mai arrangerer Bygg og Bevar, Fortidsminneforeningen og Norsk folkemuseum boligfestival for alle som er glad i gamle hus.

Urnesmedaljen tildelt arkitekt Lars Roede

Lars Roede med Urnesmedaljen på brystet, overrakt av styreleder Margrethe C. Stang lørdag 6. april, hedersmottakerens 75-årsdag. Foto: Merete Winness
Arkitekt Lars Roede mottok lørdag Urnesmedaljen for sin omfattende innsats for kulturminnevernet - og det på sin egen 75-årsdag!

«Vi driver med sann historiefortelling»

Siri Hoem er redaktør i «Fremtid For Fortiden», medlemsbladet til Fortidsminneforeningen Oslo og Akershus avdeling. Hun er en sann bygningsverner og dedikert forsvarer av Y-blokka, som vi her ser i bakgrunnen. Foto: Ivar Moe
En søndag i mai 2014 sto Siri Hoem i en hotellobby i Bodø. Årets representantskapsmøte var over og flybussen ventet da en TV-skjerm stjal alles oppmerksomheten. Var det mulig det de så og hørte?

Foredrag og forfattermøte: Det norske klyngetunet

Fra boka Klyngetunet - den norske landsbyen.
Kan gamle tun og fellesrom kombinert med ny kunnskap om dyrking inspirere og styrke bærekraftig by- og tettstedsutvikling?

Torgmøte under Grønn festival i Ås

Ås sentrum
31. august kan du møte Oslo og Akershus avdeling på stand under Grønn festival i Ås.

Hagefest på Vøienvolden

Her på Vøienvolden gård i Oslo blir det hagefest 24. august.
Lørdag 24. august inviterer Oslo og Akershus avdeling til hagefest på idylliske Vøienvolden midt i Oslo.

Fra festtaler til virkelighet: Debattmøte med Bærums politikere

Bærums kulturminner trues av et voldsomt utbyggerpress.
Det er kommunevalg til høsten og Bærum lokallag inviterer derfor til debattmøte midt i valgkampinnspurten.

Torgmøte under Byfesten i Lillestrøm

Uthuset i Kirkegata 2 på Lillestrøm er reddet av blant andre Romerike lokallag. 15. juni blir dette feiret under Byfesten. Foto: Romerikes Blad
Lørdag 15. juni feirer Romerike lokallag at uthuset i Kirkegata 2 i Lillestrøm er ferdig restaurert. Det skjer med utstilling og aktiviteter for hele familien under Byfesten.

Seminar om trevirkets kvalitet og kurs i vurdering av kvalitet i stående trær

Lær å vurdere virkekvalitet!
Arrangementet finner sted i Oslo og Nordmarka 5.-7. april. Påmeldingsfrist 11. mars.

Statens rivesøknad har alvorlige mangler

Motstandere av riving har arrangert en rekke markeringer, her fra Slå ring om Y i 2016.
Bevaring av Y-blokka har aldri vært et reelt alternativ. Prosessen frem til formell rivesøknad er preget av manglende utredninger og fravær av demokratisk medvirkning. Rivesøknaden må derfor avslås.
[12 3 4 5  >>