2 ledig stillinger i Fortidsminneforeningen

Fortidsminneforeningen skal ansette en prosjektleder i 50% stilling og en 100% stilling til Bygningsvernsenteret Murbyen Oslo

Fortidsminneforeningen, stiftet i 1844, arbeider for bevaring av landets verneverdige kulturminner og for å skape allmenn forståelse for verdien av disse. Vi har ca. 7000 medlemmer og 39 eiendommer, hvorav 8 stavkirker. Foreningen har fylkes- og lokallag over hele landet og driver en betydelig publikasjons- og formidlingsvirksomhet.
Prosjektleder 50 % til jubileumsprosjekt
Vi fyller 175 år i 2019. Blir du med på feiringen?
Fortidsminneforeningen er verdens eldste frivillige kulturminneorganisasjon, grunnlagt 16. desember 1844. I 2019 skal vi gjennomføre en rekke jubileumsaktiviteter til glede for allmennheten, medlemmene våre og for å bringe ny energi inn i arbeidet med kulturminner.

Prosjektleder 50 % til jubileumsprosjekt
Vi søker en prosjektleder i 50 % stilling til å delta i planleggingen og forberede alle våre jubileumsaktiviteter. Vi søker deg som har bakgrunn fra prosjektledelse, digital kommunikasjon, arbeid med frivillighet - og organisasjonsarbeid, er relasjonsorientert med gode samarbeidsevner, nytenkende, engasjert og med evne til å gjennomføre ideer. Det er en fordel om du har erfaring fra kulturminnefeltet.
Arbeidet skal skje i nært samarbeid med foreningens ansatte og frivillige rundt i hele landet. Stillingen inngår som en del av organisasjonsavdelingen.

Engasjementet er avgrenset til kalenderåret 2018. Engasjementet vil inneholde noe reising. Søknadsfrist 18. februar. Snarlig tiltredelse.
Lønn etter avtale. Arbeidstid etter avtale. Arbeidssted vil være Dronningens gate 11 i Oslo.

For ytterligere opplysninger:
Mathilde Sprovin tlf.: 481 02 349
Ivar Moe tlf.: 901 35 046
Kristin Ignacius tlf.: 23 31 70 70

Søknad med CV sendes innen 18. februar til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

eller til Fortidsminneforeningen, Dronningens gate 11, 0152 Oslo

Utlysningen av stillingen i Murbyen

Daglig leder, Bygningsvernsenteret Murbyen Oslo, 100 % stilling
Fortidsminneforeningen, stiftet i 1844, arbeider for bevaring av landets verneverdige kulturminner og for å skape allmenn forståelse for verdien av disse. Vi har ca. 7000 medlemmer og 41 eiendommer, hvorav 8 stavkirker. Foreningen har fylkes- og lokallag over hele landet og driver en betydelig publikasjons- og formidlingsvirksomhet

Varighet: Fast 100%- med forutsetning om finansiering
Tiltredelse: 2. mai 2018

Har du lyst til å bygge opp et helt nytt kompetansemiljø? Murbyen Oslo søker en leder som kan utvikle et bygningsvernsenter i Oslo sammen med Fortidsminneforeningen, Byantikvaren og øvrige samarbeidspartnere.

HVA ER MURBYEN OSLO?

Oslos historiske bebyggelse har høy bevaringsverdi og er ettertraktede boliger. Manglende kunnskap hos eiere og håndverkere fører til lite bærekraftige løsninger, med skader og påfølgende reparasjoner. Murbyen Oslo er en kunnskapsbase og et samlingspunkt for eiere, håndverkere og rådgivere. Målet er å ta best mulig vare på byens murgårdsbebyggelse. Senteret hadde oppstart i juni 2017, og det er igangsatt en rådgivingstjeneste for gårdeiere, en nettside og et kurstilbud.

Daglig leder får ansvar for å utvide samarbeidet med byggenæringen, skaffe bredere offentlig og privat finansiering, samt utvikle senteret videre. Murbyen Oslo er samlokalisert med Fortidsminneforeningen på Vøienvolden gård på Sagene. Finansiering er sikret for 2018, det arbeides med finansiering videre.

STILLINGENS INNHOLD/ANSVAR:

· Arbeide for langsiktig finansiering og et varig fundament for virksomheten

· Etablere samarbeid med strategiske partnere

· Formidling og oppdatering av fagkunnskap til eiere, fagfolk og interesserte

· Videreføre rådgivningstjenesten og kurs til eiere

· Løfte den allmenne forståelsen om at byens murgårdsbebyggelse er viktig å ta vare på

· Synliggjøre murbyen i et miljøperspektiv; bevaring og bruk er miljøvennlig

· Arbeide for styrket opplæring innen tradisjonelt håndverk og materialbruk

ØNSKET KOMPETANSE:

· Relevant arbeidserfaring fra prosjektarbeid og/eller offentlig/privat kulturminneforvaltning

· Overblikk over fagmiljø relatert til bygningsbevaring i Oslo

· Erfaring med tradisjonshåndverk, gjerne innen mur.

· God skriftlig og muntlig formidlingsevne

· Høyere utdanning på masternivå eller relevant realkompetanse

PERSONLIGE EGENSKAPER

· Gründerevner

· Selvstendighet og fremdrift

· God evne til å bygge og opprettholde nettverk

· Sosial og kreativ med stor arbeidskapasitet

· God økonomiforståelse

LØNN etter avtale.
ARBEIDSSTED : Murbyen Oslo er samlokalisert med Fortidsminneforeningen på Vøienvolden gård i Oslo.
YTTERLIGERE INFORMASJON om stillingen ved henvendelse til generalsekretær Ola H Fjeldheim, tlf.: 918 84 386.

eller til Fortidsminneforeningen, Dronningens gate 11, 0152 Oslo

Søknadsfrist: 18.02.2018

Arbeidsgiver: Fortidsminneforeningen

Sted: Oslo