Østfold

AVLYST: Tur til Sandbekk mølle og Haugseter 10. juni

Avlyst: Sarpsborg og Rakkestad lokallag inviterer søndag 10. juni til Sandbekk mølle og Haugseter i Degernes, like nord for grensen mellom Rakkestad og Halden

Glansbilde eller ruinromantikk?

Konservativen er et 1700-tallshus med en helt spesiell historie. Den store salen i andre etasje har blitt brukt til sammenkomster, teater, konserter og foredrag gjennom snart 250 år.
Velkommen til et miniseminar om restaurering i teori og praksis onsdag 23. mai 2018.

Representantskapsmøtet 2018 på Hankø i Østfold

Huth fort er Fortidsminneforeningens eneste eiendom i Østfold, og er en del av utfluktsprogrammet under Representantskapsmøtet.
Vertskap for årets representantskapsmøte er Østfold avdeling. 25. til 27. mai møtes delegater, administrasjon og gjester på Hankø utenfor Fredrikstad.

Fortsetter oppussingen av Konservativen i Halden

Dugnadsånden er på topp i Halden. Her er en fornøyd gjeng i Fortidsminneforeningen midt i en økt i oppussingen av Konservativen i Halden.Foto:Halden Arbeiderblad
Fortidsminneforeningen har brukt 45.000 kroner og 600 dugnadstimer på å sette i stand første etasje i Konservativen, skriver Halden Arbeiderblad.

Kulturminner langs Haldenkanalen

Tistedalen med Svanedammen der kanalen ender.
Torsdag 2. november kl. 19.00 inviteres alle interesserte til Borgfoss i Tistedalen. Der lanserer vi boka "Kulturminner langs Haldenkanalen", og forfatter Grete Brustad Nilsen forteller.

Bli med på tur til Eidsverket i Østfold!

Eidsverket på Bjørkelangen i Aurskog-Høland.
Fortidsminneforeningen Østfold inviterer til tur til spennende Eidsverket søndag 22. oktober.

BYVANDRING I SARPSBORG

Arrangementet er gratis, og både medlemmer og ikke-medlemmer er velkomne til å delta.
Fortidsminneforeningens lokallag i Sarpsborg og Rakkestad arrangerer en byvandring gjennom Sarpsborg sentrum LØRDAG 23. SEPTEMBER. Vi tar for oss noen viktige hus og miljøer og forteller om historikk,

Skjending av verdifullt bymiljø i Sarpsborg

PROVOSERT: Leder av Fortidsminneforeningen, Reidar Stang, er provosert over forslaget til Betongbygg Eiendom. (Foto: Johnny Helgesen)
Fortidsminneforeningen i Sarpsborg har engasjert seg i skjebnen til en gammel bokhandel i St.Maries gate 107. Reidar Stang i foreningen bruker ordet skjending.Teksten er fra Sarpsborg Arbeiderblad

Årsmøte i Østfold avdeling

Søndag 26. mars kl. 14.00 inviterer Fortidsminneforeningen Østfold til årsmøte på Soli Brug i Tune.
[12  >>