Østfold

Kurs i tradisjonell maling i Konservativen Halden

Konservativen Halden fikk penger gjennom Kulturminner for alle og har arrangert malekurs.

Premiere på inspirasjonskveld for stedsaktivister i Sarpsborg

En kveld til inspirasjon med blant andre Erling Okkenhaug fra Allgrønn og Ola Fjeldheim fra Fortidsminneforeningen.
Inspirasjonskvelden Lokalkraft er foreningens nye løft for å styrke lokaldemokratiet og bidra til en bedre stedsutvikling. Vil ditt lokallag ha besøk?

Folkemøte om Holmen i Fredrikstad

Den gammel arbeiderbydelen Holmen er truet. Flere titalls hus kan bli revet. Fortidsminneforeningen inviterer derfor til folkemøte tirsdag 10. januar kl. 19.00 på Litteraturhuset i Fredrikstad.

Bevaringsverdiene i Fredrikstads trehusbebyggelse trues

Holmenområdet i Fredrikstad ble vernet etter en regulring i 1979. Nå trues verneverdiene.
Som det første bygningsmiljøet i Fredrikstad, ble Holmenområdet regulert til spesialområde for bevaring i 1979.Kulturminnetapet har vært lavt. Men nå trues bevaringsverdiene.

Arkitekt Suhrke og Halden Arbeidersamfund

125 år etter åpningen står det store Arbeidersamfundet i Halden tomt. Torsdag 10 november inviterer Fortidsminneforeningens lokallag til et åpent møte der vi setter søkelys på bygningen og arkitekten.

Pengesøkerseminar i Fredrikstad

Fortidsminneforeningen Østfold, i samarbeid med Kulturminnefondet, Byantikvaren i Fredrikstad og Gamlebyen Gårdeierforening, gir tips om hvordan du skaffer penger til ditt gamle hus.

Kokkehaugvandring

Kokkehaugen ved industristedet Tistedal utenfor Halden har sitt navn fra kjøkkenhagen til Veden herregård. Torsdag 8. september inviteres du til å bli kjent med folk og hus i et gammelt arbeiderstrøk.

Snublestener i Halden

I samarbeid med Jødisk Museum har Fortidsminneforeningen Halden har tatt initiativ til nedsetting av snublestener til minne om de tre jødene fra denne byen som ble drept under andre verdenskrig.
<<  1 2 [3