Rogaland

Ryfylke lokallag i viktig redningsaksjon

Det er skrekkelig viktig å ta vare på denne plassen, sier Grete Holmboe i Fortidsminneforeningen
Herskapshuset ved Lysefjorden har stått til forfalls i flere tiår. Nå er hullene omsider skalket, og det tennes et håp om restaurering

Bygningsvernmesse Stavanger

Farger i Harmoni
Stavanger lokallag har gjennomført regionens første bygningsvernmesse

Spanande stavløeprosjekt i Ryfylke

Prosjektgruppa består av denne gjengen. Bak frå venstre: Jan Gunnar Helmikstøl, Stian Asheim, Framme frå venstre: Stina Ekelund Erlandsen, Grete Holmboe, Kirsten Hellerdal Fosstveit
Ryfylke lokallag av Fortidsminneforeningen vil gjenreisa ei stavløe, og samstundes gjenreisa kunnskapen om handverket med eit nytt prosjekt på Heia i Strand kommune.

Kurs: Den lokale stavkonstruksjonen

Bli med å reisa ei stavløe - og samstundes få kunnskap om tradisjonshandverk og restaurering!

Vindusrestaurering

Historikk og vernetanker. Enkel restaurering med bytte av treverk der det er nødvendig. Ta med deg eit vindu du vil restaurera!

Gladmelding om Sømme husmorskole

Sømme husmorskole November 2017- sør og øst vegg
Se så flott forsømte Sømme husmorskole er blitt - i hvert fall på utsiden.

Verneprisen 2017 går til husmannsplassen Løkjen

Fortidsminneforeningen Rogaland sin vernepris går i år til Solveig Hamre Johannessen og Hans Magnus Hillesland med barna Marit, Magnus og Marie for gjennomført god pleie av husmannsplassen Løkjen.

Kommunane riv gamle hus

Illustrasjonsfoto: Fortidsminneforeningen avd. Rogaland
Gamle skular, samfunnshus og bedehus blir rive i Rogaland. Ein viktig del av kulturarven vår er i ferd med å forsvinna, åtvarar Fortidsminneforeningen avdeling Rogaland.

Vellukka smedsamling

I helga inviterte Ryfylke lokallag av Fortidsminneforeningen til smedsamling hjå Helmik på Heia (Tau i Ryfylke). Folk kom reisande frå heile fylket for å vera med og læra meir om smiing og smedarbeid.
[12 3  >>