Jubileumsmarkering på Håheller

Ryfylke lokallag er primus motor for bygging av ein tradisjonell løe på 1700-tallsgården Håheller i Lysefjorden. Velkommen til jubileumsmarkering 20. oktober!

- Vilje til vern i 175 år.

- Reis løa i Håheller

- Utdeling av diplom til kursdeltakarane

- Strand toradarlag

Søndag 20. oktober er jubileumsfest på Håheller i Lysefjorden, for å markere første steg i restaureringen av 1700-tallsgården Håheller.

Rekonstruksjonen av løa på Håheller har vore eit særs vellukka prosjekt fagleg og sosialt der det har lukkast å bygga opp eit solid lokalt miljø rundt tradisjonshandverket. Det blir jobba kontinuerleg med løa to dagar i veka til løa er ferdig. Velkommen til å sjå resultatet så langt.

Prosjekt Løa på Håheller er eid og gjennomført av Fortidsminneforeningen Ryfylke. Målet er å reise en ny løe i tradisjonell stavkonstruksjon på de restaurerte tuftene til den gamle. Prosjektet er godt igang, med tilvirking av alle delene i et verksted på Tau.

Fortellinga om løa på Håheller

Strand toraderlag

Servering av grillmat og kaffi frå svartkjelen

Utdeling av kursbevis

Transport til Håheller

Skyssbåt frå Tau kai kl 12.45. Retur til Tau ca kl 18.00.

Dei som kjem frå Stavanger må ta ferje kl 12.00.

Pris kr. 500,-  medlem FMF kr. 400,-. Vipps #95323

Kle deg etter veret.

Bindande påmelding innan 1. oktober til

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. /48001359