Sogn og Fjordane

Torgmøte og seminar under Lærdalsmarknaden

Lærdalsmarknaden 2014. Foto: Porten.no
Lørdag 15. og søndag 16. juni inviterer Indre Sogn lokallag til miniseminar

Invitasjon til kurs i handhøvling av kledning

Hausten 2016 var Jarle Hugstmyr frå Norsk Handverksinstitutt her og lærte oss å lage høvlar – no er han tilbake og skal lære oss å høvle kledning!
28. februar til 1. mars held vi kurs i høvling av kledning på Lillingstonheimen i Fjaler.

Søkndasfrist 4. februar: Vi søkjer dagleg leiar for Urnes stavkyrkje og verdsarvsenter

40 år: Urnes stavkyrkje vart verdsarv i 1979.
Fortidsminneforeninga søkjer etter ein dagleg leiar for Urnes stavkyrkje og verdsarvsenter. 100 % stilling.

Vi søkjer dagleg leiar for Urnes stavkyrkje og verdsarvsenter

Urnes stavkyrkje på Ornes i Sogn og Fjordane. Foto: Dronegutta
Søknadsfrist 4. februar: Fortidsminneforeninga søkjer etter deg som kan utvikle besøksdrifta ved Urnes stavkyrkje og det komande verdsarvsenteret.

Rekordtidleg sesongstart ved Borgund stavkyrkje

Vår på Borgund og dørene åpner 16. april
Med våren kjem turistane, og snart kan både dei og fastbuande nyte den historiske stavkyrkja. Borgund opnar allereie 16. april og ynskjer velkomen til ny sommarsesong.

Årsmøte i FMF Ytre Sogn og Sunnfjord lokallag søndag 18. mars 2018

Velkomen til årsmøte i Ytre Sogn og Sunnfjord lokallag, som i år finn stad på Lillingstonheimen på Tysse i Fjaler.

Årsmøte i FMF Indre Sogn lokallag 6. mars 2018

Velkomen til årsmøte i Indre Sogn lokallag, som i år finn stad i gamle Amtmannstova på Leikanger.

Foreningen har overtatt Lillingstonheimen i Fjaler

Sogn og Fjordane avdeling inviterte søndag 10. desember til offisiell overtakelse. Rundt 60 personer møtte, mange fra lokalsamfunnet. Foto: Alexander Asphaug Rauboti
Sogn og Fjordane avdeling har fått en ny eiendom å ta vare på: Lilingstonheimen, med hovedhus fra 1808.

Skjemmande for Hove kyrkje- klage på vedtak om despensasjon

Fortidsminneforeninga saknar eit større kulturminnefagleg engasjement frå lokale styresmakter si side i saka om Hove steinkyrkje.
Fortidsminneforeninga Sogn og Fjordane klager på eit vedtak av Riksantikvaren om dispensasjon frå kulturminnelova i ei sak om eit nytt fjøs ved Hove steinkyrkje i Vik i Sogn.

Statsråd Helgesen besøkte Hestad kapell

Leder for Ytre Sogn og Sunnfjord lokallag Åshild Kjelstad Seljesæter (midten) beretter om Hestad kapell til generalsekretær Ola H. Fjeldheim, klima- og miljøminister Vidar Helgesen og styreleder Margrethe C. Stang. Foto: Ingvar Torsvik Myrvollen
Vi inviterte Vidar Helgesen, ministeren med ansvar for landets kulturminnevern, til vår eiendom Hestad kapell for å snakke om nettopp det: kulturminner.
[12  >>