Sogn og Fjordane

Foreninga fekk 1100-talskyrkje i jubileumsgåve

Styreleiar Margrethe C. Stang (t.v.) og riksantikvar Hanna Geiran med gåvebrevet etter overrekkingen.
Kva er ei passande gåve til ein 175-åring, spurde dei seg hjå Riksantikvaren. Den eldste steinbygningen i Sogn, var svaret! Sundag vart Hove kyrkje i Vik høgtidleg overrekt Fortidsminneforeninga.

Eit omstridt livsverk: Blix si restaurering av Hove

Tekning av Peter A. Blix, 1880-talet, i dag del av Riksantikvaren og Fortidsminneforeninga sitt tekningsarkiv.
Han vart Hovekyrkja sin redningsmann, men Peter A. Blix’ restaurering av denne mellomalderskatten i Vik i Sogn fekk óg sterk fagleg kritikk.

Kurs i restaurering av vindauge

Vindusrestaurering er populært - og slett ikke så vanskelig som du kanskje tror.
Praktisk istandsetjing: skjæring av glas, effektiv metode for fjerning av gamal kitt, innsetjing og kitting av glasruter. Maling med linoljemaling.

Riksantikvaren gir Hove steinkirke til Fortidsminneforeningen

Fortidsminneforeningen får Hove steinkirke i "jubileumsgave" 15.9.

Open dag i Gamle Innvik Ullvarefabrikk

Velkommen til ein innhadsrik dag på ullvarefabrikken i Innvik 31.8.

Afternoon Tea i Lillingstonheimen i Fjaler

Lillingstonheimen har navet sitt etter den engelske overklassefamilien Lillingston som bodde her fra 1880 til 1968
Opplev foreininga sin flotte eigedom Lillingstonheimen i Tysse i Fjaler søndag 28. juli.

Familiedag med Olav Stedje i Hestad kapell

Aktiviteter for barn og jubileumskonsert med Olav Stedje i Hestad kapell

Urnesmedaljen til Marit Bøen for 40 års innsats for verdsarven Urnes stavkyrkje

Marit Bøen har akkurat fått Urnesmedaljen overrakt av Trude Knutzen Knagenhjelm, medlem av foreningens hovedstyre. Foto: Merete Winness
Som nabo til denne nasjonalskatten frå tidleg på 1100-tallet har Marit Bøen vore oppsynskvinne, brannvakt, guide og bidratt til forskning. Tusen takk for ein formidabel innsats!

Jubileumskonsert i Hove steinkyrkje

I dette kyrkjerommet blir det stemningsfull song og musikk i juni.
Velkomen til jubileumskonsert med Helga Farestveit i Hove kyrkje laurdag 8. juni.

– Å besøke Borgund skal være både magisk og bærekraftig

Daglig leder Tanna Gjeraker tok i mot 50 000 besøkende til Borgund stavkirke og besøkssenterI I 2019 satses det videre på miljøvennlig drift.
Med 50 000 besøkende i fjor er Borgund stavkirke foreningens mest populære attraksjon. 15. april åpner det som kan bli nok en rekordsesong for Tanna Gjeraker.
[12 3 4  >>