Sogn og Fjordane

Jubileumskonsert i Hove steinkyrkje

I dette kyrkjerommet blir det stemningsfull song og musikk i juni.
Velkomen til jubileumskonsert med Helga Farestveit i Hove kyrkje laurdag 8. juni.

– Å besøke Borgund skal være både magisk og bærekraftig

Daglig leder Tanna Gjeraker tok i mot 50 000 besøkende til Borgund stavkirke og besøkssenterI I 2019 satses det videre på miljøvennlig drift.
Med 50 000 besøkende i fjor er Borgund stavkirke foreningens mest populære attraksjon. 15. april åpner det som kan bli nok en rekordsesong for Tanna Gjeraker.

Håndverksdager for alle ved Borgund stavkyrkje

Her er skoleelever i aksjon i 2018. I juni 2019 blir det håndverksdager for alle.
6. og 7. juni kan alle som vil få oppleve håndverkstradisjoner i praksis, i storslåtte historiske omgivelser. Velkommen til håndverksdager ved Borgund.

Olsok i Gaupne gamle kyrkje

-Familiedag ved kyrkja, der vi introduserer Fortimus, har medlemsverving og lett servering
Olsokfeiring i Gaupne gamle kyrkje med musikkinnslag 4. august.

Markering av verdsarven Urnes stavkyrkje

Her ser vi den kjente Urnes-manticoraen.
Urnes var den første norske innskrivinga på UNESCO si verdsarvliste, i saman med Bryggen i Bergen i 1979. Markering 22. juni.

Familiedag ved Urnes stavkyrkje

2. juni vert det familiedag ved Urnes stavkyrkje.
2. juni inviterer Sogn og Fjordane avdeling til hygge på Ornes i Luster.

Torgmøte og seminar under Lærdalsmarknaden

Lærdalsmarknaden 2014. Foto: Porten.no
Fredag 14. juni og lørdag 15. juni inviterer Indre Sogn lokallag til miniseminar

Invitasjon til kurs i handhøvling av kledning

Hausten 2016 var Jarle Hugstmyr frå Norsk Handverksinstitutt her og lærte oss å lage høvlar – no er han tilbake og skal lære oss å høvle kledning!
28. februar til 1. mars held vi kurs i høvling av kledning på Lillingstonheimen i Fjaler.

Søkndasfrist 4. februar: Vi søkjer dagleg leiar for Urnes stavkyrkje og verdsarvsenter

40 år: Urnes stavkyrkje vart verdsarv i 1979.
Fortidsminneforeninga søkjer etter ein dagleg leiar for Urnes stavkyrkje og verdsarvsenter. 100 % stilling.

Vi søkjer dagleg leiar for Urnes stavkyrkje og verdsarvsenter

Urnes stavkyrkje på Ornes i Sogn og Fjordane. Foto: Dronegutta
Søknadsfrist 4. februar: Fortidsminneforeninga søkjer etter deg som kan utvikle besøksdrifta ved Urnes stavkyrkje og det komande verdsarvsenteret.
<<  1 [23 4  >>