Troms

Kurs i tørrsteinmuring

Vi gjentar vårt populære kurset i tørsteinmuring. Med litt opplæring kan du selv istandsette grunnmurer under gamle hus og driftsbygninger, hagemurer og andre forstøtningsmurer.

Frykter rasering av verneverdige bygg i Tromsø

– All panel er fjernet og byggene er ribbet helt ned til tømmerkassene. Det er ikke utført på en antikvarisk god måte, sier Jos Kögeler.
De tre byggene på den gamle verftstomta i Skansengata er foreslått vernet – men nå er de så endret og ribbet at det trolig ikke lenger er vits. Det sier leder i Fortidsminneforeningen i Troms.

Problembygg i Tromsø

Storgata 93A  i Tromsø er nesten ferdig restaurert. Nå kritiserer Fortidsminneforeningen utførelsen, og mener blant annet det er brukt «merkelige formstøpte ornamenter av ukjent materiale» Foto: Inger Præsteng Thuen
En restaurering av bygningen skulle gjøre den lik slik den en gang var. Fortidsminneforeningen er mildt sagt lite fornøyd, skriver avisa Nordlys

Representanskapsmøte i Troms 9.-11.juni

Årets reprsentantskapsmøte blir arrangert i Tromsø 9-11 juni. Her ser vi foreningens eiendom i Troms, den sjøsamiske gården Elvebakken. Foto: Fortidsminneforeningen
Fortidsminneforeningen arrangerer førstkommende helg sitt årlige representantskapsmøte, denne gangen i Tromsø.

Kurs i tradisjonell naustbygging på Tussøy i Troms

Velkommen til Tussøy 06.06. – 11.06.2017.
Vi skal bygge et tilnærmet kopi av gammelnaustet på Tussøy, som er fra midten av 1800-tallet.

Balansen mellom vern, komfort og teknologi

Er det virkelig mulig å bo komfortablet i et gammelt hus? Vi har invitert Jostein Jerkø til å holde et foredrag om hvordan han har renovert sin gamle ærverdige bolig i Målselvgata.

Årsmøte 2017 avdeling Troms

Årsmøtet i Fortidsminneforeningen avdeling Troms avholdes på Polarmuseet torsdag 9. Mars rett i etterkant av lokallagets årsmøte klokken 20.15.

18 år og styremedlem!

Konrad Owe Roykiewicz fra Borkenes i Troms ble medlem av Fortidsminneforeningen i januar i år og er allerede medlem av styret i Harstad og omegn lokallag.