fbpx

Arbeidene med stiene i Aurlandsdalen er i gang!

Anders Aurland copy

Arbeidene er i gang!

Lars Erik Haugen fra Kulturminner for alle har vært på tur i Aurlandsdalen for å se nærmere på prosjektet om istandsetting av de gamle stiene. Dalen er et rasutsatt sted, og det er mange bekker som krysser stien og ødelegger ferdselsårene. Aurlandsdalen har i historien vært et viktig bindeledd mellom øst og vest, og rehabiliteringen av stien er ikke bare et viktig håndverk å ta vare på, men det vil øke tilgjengeligheten til de mange kulturminnene dalen har å tilby. 

Sommeren 2018 har vært en ekstremt varm periode, og mange av de små bekkeløpene har tørket helt ut. Det blir derfor spennende å se hvordan vannet vil ledes gjennom de nyetablerte stikkrennene som krysser stien. Anders har nettopp sprengt noen store steiner som hadde rast ned i stien, og flere har fått være med på kurs.

Det er to sherpaer fra Tibet som har lang erfaring med steinlegging av stier i krevende miljøer. De to har gjort flere arbeider i dalen. Det er også noen lokale unge som har deltatt.

Vi oppfordrer alle til å turen inn i dalen denne vakre sommeren, for å ta glede i de flotte arbeidene som har blitt gjort.