fbpx

Håndverksdag på Bakkeløkka ungdomsskole

IMG 8197

Denne uka fikk Bakkeløkka ungdomsskole besøk av tradisjonshåndverker Audun Eken. Audun er tømrer og hadde tatt med seg verktøykassa med masse spennende gammelt vertøy, i tillegg til tømmer for bearbeiding og lafting. Laftekurset for 9.klassingene ble arrangert i sammenheng med prosjektet "Ventebu ved Spro brygge", som støttes av Kulturminner for alle.

IMG 6815  

Elevene fikk være med på å lage lafteknuter, og øksa ble et populært verktøy. Stokkene ble bearbeidet, og ulike høvler ble testet ut. Senere i uka skal elevene få prøve seg på å sette sammen en liten laftehytte, og til våren skal de få delta når ventebua, som er blitt restaurert, settes opp igjen på Spro brygge.

 

                 IMG 6836 copy

 

IMG 8186 copy

 

                              IMG 6875

 

IMG 6845

  

IMG 6847

 Simen Havig-Gjelseth, som mange har sett på NRK-programmet Anno, er formann i Spro Vel og primus motor når det gjelder å få arrangert en håndverksdag på Bakkeløkka.

"Ungdommene må komme seg ut, få verktøy i hånda og prøve seg. På denne måten sår vi et frø som kanskje senere kan gi resultater ved at noen av dem velger håndverksfaget."

                                IMG 6873 

 

IMG 6824

 

IMG 8163

 

IMG 8173