Foredrag: Stavkirkene - ombygging og gjenbruk

LInn Willetts Borgen forsker på gjenbruk og ombygging av stavkirkene i perioden 1257 til 1723 og hvordan dette endret kirkerommet. Foto: Vårt Land
Gjenbruk og ombygging: Lær om hvordan stavkirkene ble endret fra midten av 1200-tallet til tidlig på 1700-tallet.

Nå er det enklere å søke Kulturminnefondet

Inger Lise Aarrestad Rettedal (t.v.) driver Utstein gård sammen med mannen Anders Schanche Rettedal i Rogaland er godt fornøyde med en bedre søkeordning.
Kulturminnefondet jobber kontinuerlig med å forenkle søknadsprosessen for eiere av verneverdige kulturminner.Nå innføres løpende søknadsfrist for alle tilskuddsordninger for å møte søkernes behov.

Olsok i Torpo stavkirke 29.juli 2018

Velkommen til Olsokmesse, kirkekaffe, foredrag og middelaldermusikk.

På fargesafari blant Oslos gamle bygårder ( Fra Aftenposten)

FOTO: Rolf Øhman Konsulent Hilde Berntsen og daglig leder Hanne Kempton fra «Murbyen Oslo» foran gårdene i Helgesens gate 12 og 14, som de kaller stjerneeksempler på fin fargesetting.
Sterke, mettede farger Hun er usikker på om den sterke rødfargen egentlig er den originale, men mener den fungerer fint sammen med de andre.

Middelalderuka i Numedal

Uvdal stavkirke fyller 850 år i år, og er sentral i middelalderuka i Numedal. Bildet ble tatt da taksponene nylig ble skiftet ut.
Middelalderuka i Numedal arrangeres i år fra 21.-29. juli. Programmet er variert og spennende og midt i det hele er 850 års-jubileet for Uvdal stavkirke.

Kurs: Komposisjonsmaling og naturpigmenter.

Den 100 år gamle tømrelåven skal males med komposisjonsmaling
Vestoppland lokallag av Fortidsminneforeningen inviterer til kurs i koking/påføring av komposisjonsmaling, og riving/vasking av naturpigmenter.

36 nye prosjekter i Kulturminner for alle

9 av de nye prosjektene som har fått støtte i 2018.
Les mer om de nye prosjektene

Foredrag i Tårnfoten, Nonneseter kloster kapell

Tårnfoten, en av Fortidsminneforeningens 40 historiske eiendommer.
Middelalderarkeolog Alf Tore Hommedal forteller om nye oppdagelser om Nonneseter kloster

Uvdal stavkirkes 850-årsjubileum

Uvdal stavkirke (1168-2018) ligger ved Nore og Uvdal Bygdetun.
Hold av lørdag 21. juli! Da feirer vi at Uvdal stavkirke har stått i hele 850 år. Gled deg til spennende foredrag, håndverksdemonstrasjoner, gudstjeneste, konsert og dans.

Laftekurs Ronthigården i Vardø

Ronthigården. Foto: Varanger museum/Monica Milch Gebhardt