«European Heritage Awards/Europa Nostra Awards» 2019

Venner av Storfjorden er blant de norske som har fått en av Europa Nostras gjeve priser.
EU-kommisjonen og Europa Nostra har lagt ut dokumentasjonen for neste års konkurranse ca. 15. september på sine hjemmeside.

Full verneseier! Oslo bystyre fatter vedtaket Riksantikvaren BURDE fattet!

Calmeyers gate med den flotte fabrikkfasaden i nr. 12 på høyre side. Foto: Siri Hoem
Full seier i kampen for verdifull murgård! Calmeyers gate 12 snur kulturminnevernet "på hodet". Riksantikvarens sviktende saksbehandling ble 5. september rettet opp av et enstemmig bystyre.

Ærverdig og hyggelig prisseremoni i Bergen

Minnerikt i Bergen. F.v. Kulturbyråd Julie Andersland,daglig leder i foreningen Gøril Nordtvedt og styreleder Lars Jørgen Dahl.
Vi vil gjerne si tusen takk for alle lykkeønskninger vi har mottatt på mail, på Facebook og personlig, i anledning at vi mottok Bergen Kommunes Kulturvernpris i går, mandag 10.september.

Murbyens høstprogram

Murbyen Oslo inviterer til mange spennende arrangement utover høsten.
Murbyen Oslo er et bygningsvernsenter for Oslos gamle murgårdsbebyggelse (ca. 1850-1930) og drives av Fortidsminneforeningen. Alle arrangementer er gratis.

Bergen Kommunes Kulturvernpris 2018 til Hordaland avdeling

Mandag 10. september klokken 14.00 arrangeres den offisielle overrekkelsen av prisen på Stranges Stiftelse.
For kort tid siden fikk avdelingen den utrolig gledelige, og svært så uventede, beskjeden om at Fortidsminneforeningen Hordaland avdeling er mottaker av Bergen Kommunes Kulturvernpris for 2018!

Foreningens nye maskot trenger et navn!

Flaggermus flyttet midlertidig inn i Urnes stavkirke. Det har gitt opphav til "Urnesløven og flaggermusa med supervernkrefter". Illustrasjon: Miksmaster Creative
En flaggermus med supervernkrefter kommer snart susende. Den nye maskoten er del av Fortidsminneforeningens satsing på barn og unge og skal lanseres under foreningens 175-årsjubileum i 2019.

Styreleder Margrethe C. Stang: Sju egenskaper jeg vil ha i vår nye riksantikvar

Margrethe C. Stang, styreleder i Fortidsminneforeningen, har høye forventinger til ny riksantikvar.
Jørn Holme slutter som riksantikvar og Klima- og miljødepartementet søker nå den neste lederen for direktoratet som styrer det norske kulturminnevernet. Her er styrelederens egen «kravspesifikasjon»

Kulturminnedagane 2018 på Lyngheim i Os

Foto: Visit Os
Os og omegn lokallag er blant arrangørene av Kulturminnedagane og Kystsogevekene på Lyngheim i Os 8. til 15. september

Fulltegnede kurs og ventelister lover godt for tradisjonshåndverkenes fremtid

Fra løs stein til solid hvelving - det var oppgaven under kurset i tørrmuring på Røros i år.
Kursinstruktørene på Handverksdagene på Røros er blant landets aller mest erfarne fagfolk innen bygningsvern. Slikt blir det rift om kursplassene av!
[12 3 4 5  >>