Hvor gammel er Kvernes stavkirke?

Kvernes stavkirke ligger på Averøya i Møre og Romsdal.
Det oppsiktsvekkende svaret endrer stavkirkehistorien i Norge. Onsdag 11. desember lanserer kunsthistoriker Linn Willetts Borgen sine funn.

Adventkonsert i Nonneseter Kloster kapell

Kom i førjulstemning i Nonneseter Kloster kapell.
Førjulsopplevelse: Konsert med sangere fra Volve Vokal søndag 8. desember kl. 18.00

Gammeldags jul på Vøienvolden

Landlig midt i byen: julemarked på Vøienvolden gård på Sagene.
Oslos koseligste julemarked opplever du på Vøienvolden gård første søndag i advent! Velkommen 1. desember fra kl. 12 til 16.

Heder og ære til bygningsvern i Buskerud

Hovedprisen gikk til  Arve og Gudrun Tonstad Lund for Kittilsland Søre i Nore i Numedal..
Årets tildeling av Bevaringspris og diplomer for «Godt vern om fortids byggekunst i Buskerud» er gjennomført og

Mer heder til foreningen: Vant EUs Grand Prix i Paris

- Dette handler ikke om monumenter, men om mennesker, sa Margrethe C. Stang i takketalen og hilste spesielt til foreningens 7000 medlemmer og frivillige.
Gratulerer til alle medlemmer! Ikke bare én, men TO PRISER kunne Margrethe C. Stang ta imot på vegne av Fortidsminneforeningen i Paris tirsdag kveld.

Urnes autorisert som verdensarvsenter

I går kom den gledelige beskjeden til Fortidsminneforeningen om at planene for Urnes verdsarvsenter er godkjent av Miljødirektoratet. Dette er kirkens berømte nordportal fra 1060.
Urnes stavkirke feirer i år 40 år på UNESCOs verdensarvliste, og gleden er derfor ekstra stor over at Urnes nå i jubileumsåret har blitt autorisert som verdenssarvsenter.

Statlig monumentbygging på bekostning av kulturarven og klimaet

Regjeringen presenterer planene for nytt regjeringskvartal i 2018. I illustrasjonene glimrer Y-blokka med sitt fravær. Fra venstre Erna Solberg, Ola Elvestuen, Siv Jensen og Monica Mæland. Foto: Trond Rødsmoen
Regjeringen trumfer igjennom en rivesak som vil ta fra oss et viktig kulturminne og som vil generere et stort og unødvendig klimagassutslipp. Nå ligger saken hos Fylkesmannen.

Førjulskafé på Lillingstonheimen

Lillingstonheimen inviterer til førjulskafé 23.11. med norsk og engelsk bakst

Jubileumsfest på Stranges Stiftelse

Hordaland avdeling og Bergen lokallag inviterer til festseminar lørdag 2. november i anledning Fortidsminneforeningens 175-årsjubileum. Påmelding innen 27. oktober.
[12 3 4 5  >>