Årbok-seminaret 2019

Vi inviterer til gratis heldagsseminar med utgangspunkt i Årboken 2018: "Kulturminner i bruk".

Kulturminner i bruk er tema for årets årbokutgivelse, og dette blir også den røde tråden for seminaret Fortidsminneforeningen arrangerer torsdag 31. januar 2019.

Sted: Arkitektur- og designhøyskolen, Maridalsveien 29, 0175 Oslo

Seminaret er gratis.

Påmelding innen 28. januar 2019 til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Program:

09.15-10.30

Innledning og velkomst: Ragnhild M. Bø (redaktør) og Morten Stige (representant for årbokas redaksjonsgruppe)

Flytende kulturminner: Torstein Arisholm (spesialrådgiver kulturminnevern, Sykehusbygg)

Vern og bruk av forsvarets kulturminner: Janne Wilberg (byantikvar i Oslo)

Ny bruk av verneverdige helsebygg: Dag Kittang (professor, NTNU)

10.30-11.00 Kaffe

11.00-12.00

Industribygninger – vern, gjenbruk eller utslettelse: Kari Due Ulla (arkitekt, 4B ARKITEKTER)

Konverteringens karusell? Utfordringer ved ny bruk av vernede industrianlegg: Hogne Langset (avdelingsleder, BYA Oslo)

Sentralens foranderlige former: Refleksjoner rundt "forfatterskap", brukermedvirkning og endringsadministrasjon: Vignir Freyr Helgason (seniorrådgiver, Riksantikvaren)

12.00-13.00 Lunsj

13.00.13.40

Bevaringsverdige brygger - til bruk eller besvær? Mette Bye (byantikvar i Trondheim)

Kampen om kuppelen: Ulf Grønvold (arkitekturhistoriker, tidligere direktør for Arkitekturmuseet)

13.40-14.00 Kaffe

14.00-14.40

Internasjonale erfaringer med ny utvidet bruk av kirker: Oddbjørn Sørmoen (fagdirektør, avdeling for kirke og samfunn, KA)

Stavkyrkjene og handverksbasert materialanalyse: Roald Renmælmo (førstelektor, NTNU) & Andreas Kirchhefer (dendrokronolog)

14.45-16.00

Kulturminner i bruk: Grete Swensen (forsker, kulturarv og samfunn, NIKU)

Felles diskusjon og oppsummering

18.00-20.00

Inspirasjonsseminar om aktivisme, tema for Årboken 2019

NB! Alle interesserte er velkomne til Fortidsminneforeningens lokaler i Dronningens gate 11

Årboken 2018 kan kjøpes ved å sende en epost til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Medlemmer med medlemskap uten årbok kan kjøpe den for kr 250. Pris for ikke-medlemmer kr 450.

rboken 2018